Zanzibar

Zanzibar har lave priser, fantastisk sjømat, nydelige strender og eksotisk atmosfære som lokker reiseglade turister året rundt. Zanzibar ligger ved ekvator og klimaet er tropisk så øya kan besøkes hele året.

Eksotiske Zanzibar: sydhavsidyll der tiden står stille

Zanzibar er en øygruppe utenfor Tanzania, bestående av de to hovedøyene Zanzibar Island og Pemba samt flere andre småøyer. Zanzibar Island (Unguja) er det mest populære reisemålet i Tanzania med mange vakre strender og fine hoteller.

Både portugisere, briter og arabere har hyppig frekventert Zanzibar igjennom tidene, og dette har satt et fargerikt preg på kulturen og historien. Zanzibar har vært en selvstendig republikk siden 1964 da de slo seg sammen med Tanganyika og ble landet Tanzania. Øygruppen lever hovedsaklig av turisme og eksport av krydder.

Lave priser, fantastisk sjømat, nydelige strender og eksotisk atmosfære lokker reiseglade turister året rundt. Zanzibar ligger ved ekvator og klimaet er tropisk. Øya kan derfor besøkes hele året. StoneTown (Steinbyen) som ligger i hovedstaden er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er verdt et besøk!

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Zanzibar:

* Besøke Stonetown / Steinbyen som ligger i hovedstaden. Husk kamera!

* Tur til krydderplantasjene. Ta alle sanser i bruk, og gjør gode kupp på lokale krydder både til deg selv og som gaver til de hjemme.

* Snorkling og dykking er populære aktiviteter, og Zanzibar har flere flotte korallrev.

* Vannsport og aktiviteter på stranden er deilige avbrekk fra døsing på solsengen. Prøv Windkarting; Go-cart med vindkraft.

* Zanzibar er en perfekt kombinasjon med safari i Kenya eller i Tanzania. Sjekk f.eks ut Serengeti.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Zanzibar
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 33°C 24°C 29°C
Feb 34°C 24°C 29°C
Mar 34°C 24°C 29°C
Apr 32°C 24°C 30°C
Mai 31°C 23°C 29°C
Jun 30°C 22°C 27°C
Jul 29°C 21°C 26°C
Aug 30°C 21°C 26°C
Sep 31°C 20°C 26°C
Okt 32°C 21°C 27°C
Nov 33°C 22°C 28°C
Des 33°C 23°C 29°C
Prognose for Zanzibar