Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Lefkas

Topp » Hellas » Vestkysten » Lefkas

Lefkas
Lefkas tilhører de Joniske øyene og ligger på Hellas' vestkyst, nord for Zakynthos og sør for Korfu . Øya ligger bare et par kilometer ut frakysten og ei bro forbinder øya med fastlandet.

Lefkas er en relativt stor øy. Her er det både mye å se og gjøre. Øya har en spennende historie og severdigheter du kan besøke. Til tross for at Lefkas har vært et populært turistmål gjennom mange år så har øya bevart sin sjarm. Det er både sand- og småsteinstrender på Lefkas. På de større strendene er det også tavernaer og mange ulike vannsportaktiviteter å være med på. Strendene på østkysten er mer besøkte enn de som ligger på vestkysten.

Kommunikasjonen er bra på Lefkas. Man kan leie bil eller moped for å komme seg rundt på øya på egen hånd, men det fungerer like bra med lokalbuss. Det går også båtturer til naboøyene.

Flyplassen ligger på fastlandet og det tar ca 1 time å komme seg til Lefkas.


Lefkas by
Lefkas by ligger på den nordøstlige delen og er øyas hovedstad. Det utrolige med denne lille byen med kun 8000 innbyggere er at den typiske greske atmosfæren og roen lever godt side om side med turistlivet.

I Lefkas by er bybildet preget av de små pittoreske husene. Langs den sjarmerende havnepromenaden ligger det flere restauranter og tavernaer.


» Bilder fra Lefkas by

Nikiana
Mellom Lefkas by og Nidri ligger Nikiana. Her er det et rolig tempo og det er begrenset med butikker, restauranter og fornøyelser. Også her er den lille havnnen en naturlig møteplass med sine små tavernaer.
» Bilder fra Nikiana

Ligia
Ligia er en liten roligere by utenfor Lefkas by med en rolig, avslappende atmosfære. Nede i den lille havnen ligger de små tavernaene rett ved vannet. Mange er kjente for sine fiskeretter.
» Bilder fra Ligia

Perigali
Perigali ligger rett utenfor Nidri som er et vel fungerende turistresort, som ligger ca 20 km sør for Lefkas by. Her finner du det meste, bra strender, vannsport, shopping, bra restauranter, barer og uteliv.
» Bilder og kart fra Perigali

Nidri
Nidri er en velfungerende turistby som ligger ca 20 km sør fra Lefkas by på øyas østre side hvor du vil kunne nyte herlige feriedager.

Byen er en av de to største byene på Lefkas. Kystlinjen der Nidri er et naturlig midtpunkt har antagelig øyas beste strandområder. På strendene her kan du delta i flere ulike vannsportsaktiviteter.

Nidri har et godt tilbud av ulike restauranter hvor du kan nyte både lokale greske retter og velge mat fra internasjonale menyer. Dessuten har byen et bra shopping liv med tradisjonelle butikker og suvenirsentre.


» Bilder og kart fra Nidri

Lefkas by | Nikiana | Ligia | Perigali | Nidri