Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Brač

Topp » Kroatia » Splitkysten » Brač

Brač
Brac er en av de største øyene i det kroatiske øyriket. Den vakre naturen preger øya, og det dyrkes mye, blant annet oliven, vindruer og sitrusfrukter.

Til Brac er det transfer med båt mellom Split og Supetar.


Supetar
Supetar er en liten landsby på sørsiden av øya Brac. Byen er omgitt av frodige olivenlunder og vindruemarker. I Brac kan du nyte gode feriedager med et aktivt strandliv, spaserturer i det historiske området eller på utflukter til andre steder på øya.

Med sine 3500 innbyggere er Supetar det største tettstedet på øya. Her kan du handle i hyggelige butikker og spise på koselige restauranter. Mange av de fastboende snakker de flere av de europeiske språkene og er på den måten veldig imøtekommende.

Supetar har en rik historie og du kan se mosaikkarbeider fra den første kristne tida,ca år 600. Kirken her er bygget på ruinene av en kristen basilika bygd til ære for St. Peter. Derav har byen fått sitt navn.

Det er fergeforbindelse til [[kroatia/splitkysten/split]. I sommersesongen er det avganger med 1-2 timers mellomrom.


» Bilder og kart fra Supetar

Bol
På den sørlige kyststrekningen av øya ligger en liten landsby i et malerisk miljø. Her fyller pinjeskogen åsidene og på bakteppet strekker det seg fjelltopper mot himmelen hvor den høyeste er Vidova Gora på over sju hundre meter. Bol er det perfekte feriestedet og har absolutt alle faciliteter.

I selve sentrum finner du et utall av ulike butikker og kafeer hvor du kan gjøre en god handel eller bare slappe av med litt god mat og drikke.

Rett på utsiden av sentrum i både vestlig og østlig retninger ligger flere nydelige badebukter. Cirka 1,5 kilometer ut fra sentrum finner du den nydeligste stranden av de alle,Zlatni Rat. En verdensberømt strand med unik formasjon og beliggenhet.

For de som liker en aktiv ferie, er Bol det geniale feriestedet. Her kan du delta i sportsaktiviteter både på land, strand og i vann. Havområdene her er velkjente for gode seilmuligheter og windsurfing


» Bilder og kart fra Bol

Supetar | Bol