Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Gozo

Topp » Malta » Gozo

Gozo
Vil du gjøre noe annerledes i ferien så er øya Gozo et godt feriemål. Gozo er en fredfull idyll med sjarmerende fiskebyer og frodige områder. Det anbefales å leie bil eller sykkel for å dra på utflukter og oppleve denne vakre øya.

Det fins gode muligheter til å finne egne badeviker med klipper eller sandstrender. Øyas hovedreisemål er Victoria, som er en spennende by med sin gamle arkitektur, torgplassser, shopping og restauranter. Gozo tilbyr også mange severdigheter og et fantastisk klart vann. Her kan du bo i mindre byer der det virker som tiden har stått stille, og atmosfæren preges av et stille og rolig tempo.

I høysesongen fins det et lite tilbud av fornøyelser, barer og et diskotek.

Kart Gozo

Mgarr
Kommer du til Gozo fra Malta med båt så ankommer du mest sannsynligvis til Mgarr. Byen er Gozos inngangsport og er den viktigste havnebyen. Når man ser opp mot byen fra havnene så er den vakre kirken- Lordes Church, og borgen Fort Chambray velkjente landemerker. I sommermånedene går det badebåter uavbrutt til Comino som er den tredje største øyen av de maltesiske øyene. På Camino er vannet knall blått og perfekt for dykking. Fra Mgarr er det gode bussforbindelser til Gozos største sandstrand, Ramla Bay, og også til øyas hovedstad Victoria. Vil man besøke Maltas hovedstad Valletta, går det båter daglig fra Mgarr.
» Bilder og kart fra Mgarr

Marsalforn
Marsalforn er fra tidligere en liten fiskeby på den nordre delen av øya. Byen har utviklet seg til en av Gozos mest populære. Størrelsen på byen gjør at det er behagelig gangavstand til stort sett alt. Her råder en behagelig stemning, man tar dagen som den kommer, spasere langs med strandpromenaden eller sole og bade ved den lille stranden. I og rundt Marsalforn ligger det også flere klippestrender. I sommermånedene er det et godt utvalg av butikker, restauranter og barer. Mange maltesere reiser hit og tilbringer helgene her. I lavsesongen er det veldig stille. Det er gode bussforbindelser fra Marsalforn til bl.a. øyas hovedstad Victoria.
» Bilder og kart fra Marsalforn

Victoria
Victoria, eller Rabat som folk på stedet gjerne kaller den, er Gozos hovedstad med 6400 innbyggere. Byen er en labyrint av små hyggelige gater, med rikelig utvalg av butikker og restauranter.
» Bilder og kart fra Victoria

San Lawrenz
På vestre Gozo ligger lille sjarmerende San Lawrenz. Byen ligger på et platå med en vakker utsikt over området, og har fått sitt navn etter skytsengelen. Her er det et begrenset utvalg, ved det lille torget er det et par små restauranter. Gode bussforbindelser med hovedstaden Victoria der det er et stort utvalg av butikker og restauranter.

De nærmeste attraksjoner er Azur Window ved kysten og Ta´Pinu helligdommen, som besøkes årlig av johannitter fra hele verden.


» Bilder og kart fra San Lawrenz

Xaghra
Xaghra ligger naturskjønt på en klippe med en vakker utsikt. Her i denne historiske byen er det et rolig tempo. Det er ca 5 minutter med bil til den vakre stranden Ramla. Det er ikke mye å shoppe i Xaghra, men hovedstaden Victoria ligger drøye 10 minutter unna med bil. Det er et par små restauranter, men utvalget er begrenset. Det er bra bussforbindelser til andre deler av øya.
» Bilder og kart fra Xaghra

Sannat
Sannat er en liten by som ligger høyt i innlandet. Her er det en del små restauranter, barer og matvarebutikker. Ettersom byen ligger høyt, så er det en vakker utsikt herfra til naboøyene.

I Sannat ligger også det fem stjerners Ta Cenc Hotel, med flott utsikt mot majestetiske klipper samt fritt utsyn over hovedøya Malta og den lille øya Comino. Hotellet har også en fin Spa-avdeling, hvor du kan slappe av og nyte stillheten og naturen.


» Bilder og kart fra Sannat

Azur Window
Ved Dwejra Point kan du oppleve flere spektakulære naturfenomener. Mest kjent er kanskje Azur Window - en storslagen klippeformasjon formet som en bro fra kysten og ut til en "bropilar" i vannet.

Når brenningene bryter gjennom dette øyet, er du vitne til en formidabel demonstrasjon av naturkrefter. Når sjøen er roligere er det en opplevelse å bade og svømme i det krystallklare vannet mellom enorme klipper og overveldende fjellformasjoner. Dykking og snorkling er også en populær aktivitet på dette stedet.


» Bilder og kart fra Azur Window

Ramla Bay
Ramla Bay er kanskje Gozos flotteste badestrand, nesten en kilometer lang. I midten står en Jomfru Maria-statue som noen fiskere engang har satt opp. Stranden har en fin rød sand som er godt egnet for barnefamilier. Men man må passe seg for understrømmer i urolig vær. Ramla er øyas største sandstrand, og er mye besøkt spesielt i helgene.
» Bilder og kart fra Ramla Bay

Xlendi
Xlendi ligger i en vakker bukt og er en sjarmerende, romantisk by. Her ligger det en liten sandstrand midt i byen og vannet er klart og passer perfekt for snorkling og dykking. I Xlendi er det en del småbutikker med souvenirer, ønsker man et større utvalg av butikker må man til Gozos hovedstad Victoria eller Valletta. Her er det et bra utvalg av restauranter og barer, men ikke mye fornøyelsesliv.
» Bilder og kart fra Xlendi

Mgarr | Marsalforn | Victoria | San Lawrenz | Xaghra | Sannat | Azur Window | Ramla Bay | Xlendi