Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Las Palmas by

Topp » Spania » Gran Canaria » Las Palmas by

Las Palmas by
Las Palmas bør absolutt bli et av målene dine for en god storbyferie.

Kanariøyene er delt i to provinser, Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas er altså hovedstaden i både provinsen og for øya Gran Canaria. Helt siden kastiljanske tropper invaderte øya i 1478 og slo leir i palmeskogen ved utløpet av elva Guinguada, har byen hatt navnet Las Palmas (palmene). Sporene etter den historiske byen finner du ute i bydelen Vegueta som UNESCO satte på verdensarvlista i 1990. I Vegueta finner du blant annet Santa Ana katedralen og Colombus-museet. En vandring i bydelen får fram følelsen av å være satt tilbake i tid.

I dag er Las Palmas i omfang og innbyggertall den største byen på kanariøyene. Med sin imponerende infrastruktur av hoteller, leiligheter, forretningsliv og havnen Puerto de la Luz blir det et internasjonalt preg over byen. Byen er delt i soner med hvert sitt navn og særpreg. Ved siden av å være en av Europas største havnebyer har byen også en stor småbåthavn. Her samler jordomseilerene seg i løpet av høsten for å "gå" samlet over Atlanteren til Sør-Amerika i november måned.

For de som liker å feriere i storbyer, vil stortrives i det urbane livet i Las Palmas. Her finner du blant annet et yrende kulturliv med utstillinger, teater og konserter. Las Palmas Kammerorkester er et av de eldste i verden. Det nye og monumentale konserthuset, Alfredo Krauss, er og har vært gjestet av verdensstjerner.

Den lengste handlegaten i Las Palmas er Calle de Triana. Her ligger de fleste nasjonale og internasjonale merkevarebutikkene. Langs hele Triana-gaten løper det ut tverrgater med smug og kroker som det er vel verd å ta en spasertur i. I dette mylderet finner du små og store restauranter som serverer lokal og internasjonal mat. Las Palmas har et utall små og stor kjøpesentre både i byen og rett på utsiden av bygrensen.

Om du skulle trenge litt sol og badeliv på storbyferien din, har byen flere store og fine strender. Den aller beste og med EU`s blått flagg kvalitetsstempel er Playa de las Canteras. Denne stranden sies å være verdens tredje største strand i by. Las Canteras er også strandpromenaden som strekker seg fire kilometer langs stranden. Her er det et yrende liv fra morgen til kveld. Både til jul og påske hvert år kan du se en gedigen utstilling av kunstneriske byggverk av sand på denne stranden. Et utvalg kunstnere fra hele verden blir hvert år invitert til å delta på utstillingen.

Mellom havnen Puerto de la Luz og Las Canteras ligger Santa Catalina parken. Her ligger kafeene og restaurantene tett. I karnevalstida (januar/februar) og ved store festivaler som WOMAD (world of music and art i november) blir det rigget til svære scener hvor det blir gitt flotte konserter. Parken er også samlingspunkt for eldre og yngre menn og kvinner som samles for et "slag" kort, sjakk eller domino. På havnesiden av parken finner du "Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia"som er et imponerende teknisk museum.

I en radius på ca en time med bil ut fra Las Palmas har du mange små maleriske småbyer som er vel verd et besøk.