Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Alanya

Topp » Tyrkia » Antalyabukten » Alanya

Alanya
Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på den tyrkiske rivieraen. Her er to store flotte sandstrender adskilt med en odde der det troner en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odden deler byen i en vestre og en østre del. I østre bydel finner du sentrum med havnen og selve bykjernen. På den vestre delen finner du blant annet dryppsteinsgrottene, Damlatas, som er vel verd et besøk.

Parallellt med sjøen ligger hovedgata,Atatürk Bulvari. Den deler byen i en nord-sør retning. På sørsida finner du det hektiske turistlivet, med et yrende badeliv på dagtid og et hektisk uteliv om kvelden. Nordsida bærer mer preg av det genuine tyrkiske bylivet med trange brosteinsgater med et avslappet og ikke minst vennlig tyrkisk miljø. Denne delen er bindeleddet mellom havet og de stolte Taurusfjellene.

Alanya er en god miks mellom stolt historisk arv, vakker natur og sprudlende ferie- og turistliv. Altså, noe for en hver smak.

Byen er kjent for alle sine store sportsarrangement. Her holder de store triatlontkonkurranser årlig. Sandvollyball-turneringer, maraton konkurranser i svømming og sykkelturneringer er noen av de store aktivitetene som har fast tilhold i Alanya.

Fra flyplassen til Alanya er det ca 130 km.

Alanya - Tyrkia - Svensk