Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Burgaskysten

Topp » Bulgaria » Burgaskysten

Burgaskysten
På den sørlige delen av Bulgarias Svartehavskyst ligger bl.a badestedene Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite og Nessebar. Disse stedene er klassiske og tilbyr det meste man kan ønske seg av en solferie, og prisene er lave. Kart Burgaskysten

Burgas By
Burgas, med ca 200 000 innbyggere, er den nest største byen på den bulgarske Svartehavskysten, og er hovedstad i Burgas-provinsen. Burgas flyplass som ligger ca 10 km utenfor byen, betjener turistdestinasjonene i området.
» Bilder og kart fra Burgas By

Elenite
Elenite er et lite, trivelig sted som ligger ca 10 km utenfor Sunny Beach. Elenite ligger mellom skogen og havet, og alt er nytt og velholdt. Det fins en lang fin sandstrand. Det er enkelt å ta buss eller taxi til Sunny Beach dersom man ønsker å shoppe eller oppleve fornøyelseslivet der.
» Bilder og kart fra Elenite

Nessebar
Nessebar er en rolig liten by fra middelalderen med en fin bykjerne og et sjarmerende folkeliv. Den fine sandstranden har finkornet sand og det er langgrundt. Fornøyelseslivet er rolig, det fins noen restauranter og barer. Nessebar ligger ca 5 km utenfor Sunny Beach, og det er billig å ta taxi dit hvis man ønsker å ta del i det Sunny Beach har å tilby.
» Bilder og kart fra Nessebar

Obzor
Midt mellom Burgas och Varna ligger den lille byen Obzor. Stranden er nesten 6 km lang, og det blir strand nok til alle også i høysesongen. Dette er et rolig sted, med restauranter og butikker.
» Bilder og kart fra Obzor

Pomorie
Pomorie ligger mellom Burgas och Nessebar. Her er det en liten handlegate og flere restauranter. Stedet er kjent for sine kurbad, salt og vin. Det er gode forhold for brettseiling, da byen ligger på en halvøy. Det er god bussforbindelse til Sunny Beach og Burgas.
» Bilder og kart fra Pomorie

Primorsko
I Primorsko fins det to strender hvorav den ene strekker seg 10 km sørover og minner om strendene i Asia eller Karibien med lys finkornet sand. På stranden kan man leie solstoler og parasoller og det fins flere ulike vannsporter å velge mellom. Her i Primorsko er folkelivet behagelig og sjarmerende. Fornøyelseslivet er relativt rolig, det fins et lite sentrum med butikker, restauranter, barer og diskotek.

Primorsko ligger ca 65 km fra flyplassen i Burgas.
» Bilder og kart fra Primorsko


Sinemoretz
Sinemoretz er en liten landby nær grensen mot Tyrkia. Dette er stedet for å slappe av, her er et vakkert frodig landskap, og flotte halvmåneformede sandstrender.
» Bilder og kart fra Sinemoretz

Sozopol
Sozopol betyr "Den frelsende by", og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den gamle bydelen på "odden" har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikelig utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta og den ene stranden. Stranden er halvmåneformet, langgrunn og meget barnevennlig. I parken mellom den nye og gamle bydelen, er det livlig bulgarsk stemning om kvelden, med ponnyriding, levende musikk og gateartister. I motsatt ende av hovedgaten ligger den sørlige stranden (Hermanite) som er ca 1 km lang, og har mange tilbud, bl.a. vannsport, tivoli, restauranter og volleyball.

Sozopol ligger ca 30 km sør for Burgas.
» Bilder og kart fra Sozopol


Sunny Beach
I Sunny Beach fins en av de fineste strendene i Bulgaria, den er bred med finkornet lys sand, og det er langgrundt. Stranden er velholdt, den ryddes hver kveld. Det er mange ulike vannsporter å velge mellom, bl.a vannski og vannscooter, og man kan leie solstoler og parasoller. Langs stranden ligger det mange barer og restauranter.

Her er det et sentrum med mye liv og røre, og det blir hektisk i høysesongen. Det fins mengder av aktiviteter, fornøyelser, shopping, restauranter, barer og diskotek, og prisene er lave. Her får man mye for pengene.

Sesongen er fra begynnelsen av juni og ut august, resten av året er det meste stengt.
» Bilder og kart fra Sunny Beach


Sveti Vlas
Dette er et lite sted som ligger ca 37 km fra flyplassen i Burgas, og kun 5 km fra den større byen Sunny Beach. Det fins et par mindre strender, og noen få restauranter, det meste foregår inne på hotellområdene. Sveti Vlas passer bra dersom man ønsker å bo i et rolig område, men likevel være i nærheten av fornøyelser og aktiviteter i Sunny Beach. Stedet kalles også St.Vlas - sveti er bulgarsk for sankt.
» Bilder og kart fra Sveti Vlas

Tsarevo
Dette er en liten fiskerlandsby ved en bukt i landlige omgivelser. Hit kommer først og fremst bulgarske turister. Rett på utsiden finner du to sandstrender.
» Bilder og kart fra Tsarevo

Burgas By | Elenite | Nessebar | Obzor | Pomorie | Primorsko | Sinemoretz | Sozopol | Sunny Beach | Sveti Vlas | Tsarevo