Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Sharm El Sheik

Topp » Egypt » Sharm El Sheik

Sharm El Sheik
Sharm El Sheik ligger på Sinaihalvøyas sørspiss. Sharm el Sheik kan deles opp i to områder: Det gamle Sharm el Sheik som er den opprinnelige fiskerlandsbyen, og Naama Bay som er det største turistområdet.

Sharm el Sheik er omgitt av lange sandstrender. På noen steder kan det være skarpe koraller og klippestrender, så det anbefales å bruke badesko. Det krystallklare vannet er et paradis for dykkere, med fantastiske korallrev og mengder av tropiske fisker. Når solen senker seg så farges fjellene røde, og nettene er ofte stjerneklare.

I Sharm el Sheik syder det av liv og røre, både dag og natt. Dette er nok det mest komplette reisemålet i Egypt. Her kan du velge blant mange aktiviteter som fisking, bading og dykking. Nattelivet kan bli like spennende med besøk på ett av de seks casinoene som ligger her.

Kart Sharm El Sheik


Dykking

Dykning

DykningDahab
Dahab er et avslappende reisemål med en flott strandpromenade. Her finner du restauranter med fisk som spesialitet. En utvalg av ulike butikker gir gode shopping- muligheter. Fornøyelseslivet foregår for det meste på de ulike diskotker, barer og nattklubber som du finner på de ulike hotellene i området.

I Dahab er det dykke- og snorklemuligheter i verdensklasse. Under overflaten oppdager du en helt annen verden. Her kan du svømme sammen med fisker i alle mulige farger og utforske enorme korallrev og den marine faunaen.
» Bilder og kart fra Dahab


Hadaba
Hadaba er en by utenfor Sharm El Sheik, som passer for familier og par i alle aldre. I Hadaba bor man bra i avslappet og vakre omgivelser. I Hadaba er det små butikker, restauranter og kafeèr. Vil du legge inn en dag til shopping og aktiviteter så ligger Naama Bay og Sharm El Sheik et stykke unna.

Hadaba ligger ca 20 min. fra flyplassen i Sharm el Sheik og 10 min. fra Naama Bay. Dit kommer du deg både med buss og taxi.
» Bilder og kart fra Hadaba


Naama Bay
Naama Bay er navnet på den bukten der de fleste hotellene utenfor Sharm El Sheik ligger. Det går en strandpromenade mellom stedene.

I Naama Bay finnes mange forskjellige butikker, restauranter og kaféer. Strendene er barnevennlige og det er nesten bilfritt. Når solen går ned får Naama Bay et pulserende natteliv, med et stort utvalg av barer og nattklubber.
» Bilder og kart fra Naama Bay


Coral Bay
I hyggelige Coral Bay er det en stor strand og mange fine resorts å velge mellom, mange av disse hotellene har sine egne strender hvor du med garanti kan finne et rolig sted. Med så mange hoteller et sted er det også et bra utvalg av restauranter, kaféer og litt natteliv, selv om nattelivet i Coral Bay ikke er som i Sharm el Sheikh. På stranden i Coral Bay er det alle muligheter for aktiviteter som f.eks beach volleyball og strandfotball. Naturligvis kan du også snorkle og dykke her, og hvis du har tid kan du ta dykkersertifikatet. Det tar omkring 4-5 dager, så hvis det skal være en del av ferien kan det være lurt å bestille 10 eller 14 dager. Coral Bay ligger ca 7 km. fra flyplassen i Sharm el Sheikh.

Nabq Bay
Nabq Bay er et mindre sted som har et flott strandområde med restauranter, barer, strandaktiviteter og en fin strandpromenade.

For de som liker seg i vannet så er det en lang, innbydende og langgrunn sandstrand. Litt lenger ut fra strandlinjen kan du ta med snorkel og dykke ned for å se på de fargerike fiskene og korallene. Eventyrlystne dykkere kan bli med ut på spesielle båtturer som tar deg med til dykking blant annet for å se skipsvrak.

Stranden kan tidvis være stengt for bading på grunn av vind eller haier.

Men framfor alt blir en ferie her avslappende og solfylte dager.

Nabq Bay ligger ca. 20 minutter fra flyplassen, og ca. 30 minutter fra Naama Bay.
» Bilder og kart fra Nabq Bay


Ras Nasrani
Ras Nasrani ligger nord for Sharm el Sheikh, ca. 20 km nord for Naama Bay men det betyr også at transfer-turen fra flyplassen ikke er så lang. Selve navnet Ras Nasrani betyr "den kristne odde" og her finner du fantastiske opplevelser under vannet, enten du snorkler eller dykker. Det skjer mye under vann grunnet de gunstige strømmene, men vannet er klart og ofte kan man se 25-30 meter ned mot havbunnen fra overflaten. Her er fargerike koraller og spennende fisk som rokker og murener. Fra tid til annen svømmer også en skildpadde langsomt forbi. For deg som trives bedre på land er det mange fine strender i området. Rehana og Montazah Beach er to av de beste. Ras Nasrani har gode hoteller til fornuftige priser.
» Bilder og kart fra Ras Nasrani

Sharks Bay
I Sharks Bay finner du et av Sharm El Sheik sine beste snorkle-områder. Krystallklart vann og spennende liv under overflaten venter deg som er nysgjerrig på den marine fauna.

Sharks Bay har mange flotte hotellanlegg med mange fasiliteter. Mange tilbringer hele ferien på hotellet uten å mangle noe som helst.

Til Sharks Bay reiser du for å slappe av og nyte late dager ved stranden eller bassenget. Om du ønsker mer liv, kan du reise inn til Naama Bay som ligger ca. 15 minutter unna.
» Bilder og kart fra Sharks Bay


Sharm El Sheik
Selve Sharm er en liten og ganske uberørt fiskelandsby, og ligger ca 6-7 km sør for turistområdet Naama Bay.

Er du ute etter å handle er det mulig å gjøre prisgunstig kjøp av sølv, gull, lærvarer og krydder. Husk bare på at dette er "prutekunstens" land. Fredagen er helligdag i Egypt, og da er de fleste butikker stengt, og på hverdagene er det siesta fra 14 til 18.

Avstanden fra flyplassen er ca 20 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder og kart fra Sharm El Sheik


Um el Sid Hills
Um el Sid Hills ligger ca 10 minutter fra Naama Bay i utkanten av . Stedet er perfekt som base om du vil utforske området rundt Rødehavet. Hver kveld kan du oppleve en fantastisk solnedgang på grunn av stedets beliggenhet på platået rett opp fra kysten. Strendene her er blant de beste i området. Et stort utvalg av dykkerskoler tilbyr undervisning til ditt nivå i et av verdens beste områder for dykking. Dessuten er det fullt mulig å snorkle og oppleve den marine faunaen og fargeprakten på korallrevene. Andre vannaktiviteter som windsurfing,vannski og fisking er også tilgjengelig. Det finnes mange forslag til dagsturer for hele familien om du vil gjøre noe annet enn å ligge på stranden. Sharm el Maya er et gammelt byområde i Sharm el Sheikh. Det gamle, antikke klosteret St.Catherines,Coloured Canyon og Ras Mohammed Marine Park er vel verd et besøk. En eksotisk tur i Sinai ørkenen med kamel eller bil vil bli et minne for livet. I Sharm el Sheikh arrangerer de flere store festivaler gjennom året.De mest kjente er feiringen av det koptiske nyttår,veddeløp med kameler i april/mai og alle fiskekonkurransene i juli. For de som ønsker seg et yrende natteliv, er ikke Um el Sid Hills et godt alternativ. Mulighetende for et pulserende kvelds- og natteliv finner du derimot i Naama Bay. Her er det et rikt utvalg av klubber,diskoteker og puber.
» Bilder og kart fra Um el Sid Hills

Dahab | Hadaba | Naama Bay | Coral Bay | Nabq Bay | Ras Nasrani | Sharks Bay | Sharm El Sheik | Um el Sid Hills