Kroatia

Kroatia

Publisert: 2024-04-02 - Oppdatert: 2024-04-02

– som skapt for øyhopping

Det går fint an å bo på samme sted hele ferien – og fortsatt dra på øyhopping. Kanskje er akkurat det den ultimate feriefølelsen?

I sommer kan du fly direkte til fire steder i Kroatia: Pula på Istria-halvøyaZadarSplit og Dubrovnik. Alle ligger ved kysten og uansett hvilket sted du velger kan du fråtse i vakre strender, krystallklart badevann og hyggelige små landsbyer.

De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Kroatia

Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia
Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia

Istria-halvøya

– italienske vibber

Istria er halvøya som ligger øverst i Adriaterhavet, omtrent midt imot Venezia. Herfra er det kort vei til Italia. Du kan faktisk dra på dagstur til Venezia, men ferien blir absolutt like minneverdig om du blir i nærmiljøet. Vakre Rovinj er den mest kjente byen, mens nabobyen Porec er litt mindre kjent og minst like vakker.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Istria-halvøya

Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia
Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia

Split-kysten

– med skjærgården utenfor døra

Split ligger ca. midt på den kroatiske kysten, med en ubeskrivelig vakker skjærgård i alle retninger og badevann så klart at du får følelsen av å sveve over havbunnen. Herfra er det en kort båttur til øya Brac, og videre til den sofistikerte naboøya Hvar, og sørover langs kysten ligger Makarska Rivieraen med små, idylliske landsbyer tett i tett.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Split-kysten

Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik
Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik

Dubrovnik-området

– romantikk og filminnspilling

Dubrovnik trenger knapt noen introduksjon. Alle som noengang har vært her har blitt forelsket. Helt til det ble altfor mange. Filmingen av Game of Thrones var muligens dråpene som fikk det hele til å flyte over. Det førte til restriksjoner, som igjen førte til at byen har fortsatt å være uimotståelig romantisk.

Om man ikke bor i selve Dubrovnik finnes det nok av fristende, små steder utenfor byen, som f.eks Mlini og Plat, eller den lille byen Cavat som ligger nær grensen til Montenegro.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Dubrovnik-området