Bilde av Larnaca

Larnaca

Larnaca er en gresk-kypriotisk by med ca 70.000 innbyggere. Byen er både sjarmerende og elegant. Her opplever du at den moderne storbyen glir flott sammen med den godt bevarte kulturhistorien.

Sagnet forteller at byen ble grunnlagt som bosetting allerede 1200 f.Kr. I følge Bibelen bosatte Lazarus seg her etter at Jesus vekket ham fra de døde. Lazarus-kirken i den gamle bydelen ble reist til minne om ham. En annen storhet fra Larnaca er den stoiske filosofen Zeno.

Byliv i kombinasjon med sol og bad

Strandpromenaden er byens "hovedpulsåre". Den strekker seg fra småbåthavna og sørvestover til det ottomanske fortet fra 1600-tallet. Langs hele promenaden ligger det et utall kafeer, barer og restauranter hvor du kan velge mellom alt fra internasjonale retter til kypriotisk husmannskost. Bak hele strandpromenaden ligger "gamlebyen" hvor den gresk-kypriotiske kulturen sitter godt i "veggene". Her kan du blant annet gjøre en god handel i både butikkene og på et av markedene.

Blant strender har du mye å velge i, det være seg bystranda eller Larnaca Bay som ligger ca åtte kilometer ut fra bysentrum. På alle strendene kan du være med på mange ulike vannaktiviteter.

Utflukter og kulturliv

Ønsker du deg strandfrie dager i blant er det lurt å leie seg en bil eller bli med på offentlige turbusser. Både saltsjøen utenfor byen, som er tilholdssted for trekkfugler, og de nærliggende byene, som har rikt med kulturminner,er fine turer for hele familien. Dessuten er en tur til Troodosfjellene et godt alternativ om du vil se noen av kontrastene som Kypros og naturen her har å by på. Larnaca har flere meget gode museeum. Dessuten vil nok en tur til palentologisk museeum være verd turen.Her kan barn i alle aldre glede seg over blant annet avdelingen med dinosaurer.

Larnaca er absolutt reisemålet om du ønsker å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv.

Søk etter reiser til Larnaca

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Larnaca:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 8°C 18°C
Februar 17°C 8°C 17°C
Mars 19°C 9°C 18°C
April 23°C 12°C 19°C
Mai 27°C 15°C 22°C
Juni 31°C 19°C 25°C
Juli 33°C 22°C 28°C
August 34°C 22°C 28°C
September 31°C 20°C 28°C
Oktober 28°C 17°C 26°C
November 23°C 13°C 23°C
Desember 19°C 10°C 20°C

Prognose for Larnaca:

Kart

Larnaka

Andre reisemål