Kos by har stort utvalg hyggelige tavernaer

Kos by har stort utvalg hyggelige tavernaer

Kos by

Kos by er hovedbyen på øya Kos. Her har du smale gater, greske tavernaer, loungebarer og ikke minst stranden lett tilgjengelig. For bare noen få år siden hadde Kos by et utbredt partyrykte.

Sånn er det ikke lengre, byen har endret seg - i positiv retning, og nattelivet er mye roligere enn det det var. Likevel finnes det mange kaféer og hyggelige loungebarer med myke sofaer og dempet musikk. Nattelivet er  stort sett konsentrert rundt bargaten Nafklirou.

Strandliv, sol og bad

Stranden Lambi Beach ligger rett nord for havnen. Det er en rullesten- og sandstrand hvor vannet fort blir dypt. Man kan leie solstoler og parasoller her og det finnes en del vannsport aktiviteter. Det finnes en del spisesteder og bare rett ved stranden.

Spisesteder, restauranter og tavernaer

På kveldene er det god stemning og hyggelig folkeliv i de smale gatene rundt Elefhteris-torget. Tradisjonelle greske tavernaer og restauranter med internasjonal meny blandes med streetfood som gresk gyros og franske crêpes. Nede i havnen er det flere restauranter og kaféer og her er det ekstra fint å slå seg ned for å titte på folkelivet.

Utflukter og severdigheter

Antikkens mest kjente lege, Hippokrates var fra Kos. Midt imellom barer og restauranter i Kos by finnes arkeologiske utgravinger og minner om storhetstiden, og ikke langt utenfor byen ligger Askleipiontempelet. Kos by er bare ca. 5 mil lang og lett tilgjengelig både med sykkel og leiebil. Det finnes flere steder med sykkelutleie. Det er sykkelsti langs hele strandpromenaden, og herfra er det lett å sykle videre ut til det som mest sannsynlig er de to fineste strendene på øya, Tigaki og Marmari.

Enkle hotellrom og flotte leiligheter

Det finnes alle typer av bosteder både inne i Kos by, i utkanten av byen og langs strendene. Nesten uansett hvor mye eller lite du vil spandere på overnattingen er det stort sett mulig å finne noe som passer ditt behov. Kos har alt fra enkle pensjonater til mer luksuriøse hoteller og leilighetsanlegg.

Søk etter reiser til Kos by

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kos by:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 9°C 18°C
Februar 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Mai 24°C 16°C 20°C
Juni 28°C 20°C 23°C
Juli 30°C 22°C 25°C
August 31°C 23°C 26°C
September 28°C 20°C 26°C
Oktober 24°C 17°C 24°C
November 20°C 13°C 21°C
Desember 17°C 10°C 19°C

Prognose for Kos by:

Andre reisemål