Bilde av Roma

Roma

Alle veier fører til Roma, sies det, og det stemmer ganske godt. I hvertfall ligger byen kun noen få flytimer unna og mange flyselskaper flyr direkte dit hver eneste dag hele uken.

Kunst, arkitektur og historie

Hovedstaden i Italia og er et av de mest populære reisemål i verden. Roma er kjent for flott arkitektur, kulturelle opplevelser og en historie som er blant de eldste i Europa. Byen er en hårfin balanse mellom det gamle, tradisjonsrike og det nye og moderne. Her er et mangfold av kunstneriske og arkitektoniske opplevelser samt en historie du ikke vil finne noen andre steder i verden. Mange av  kunstverkene og monumentene trenger du ikke engang anstrenge deg for å se - de er der rett foran nesen din i løpet av en kort spasertur langs Romas gater og torg.

Spaserturer i Roma

Svært mye i Roma er innenfor gangavstand, og ofte trenger du ikke gjøre annet enn å spasere for historien, bygningene og monumentene er der nesten på hvert eneste gatehjørne. En utfordring ved å besøke byen for første gang, eller tom for andre og tredje gang, er alt du ikke rekker å se. Innenfor et lite område i sentrum ligger det imponerende amfiteateret Colosseum som er et av verdens mest berømte byggverk, Forum Romanum finnesr "rundt hjørnet" og Vatikanstaten med Peterskirken er på den andre siden av elven Tiberen. En kaffe eller en gelato på Piazza Navona er et 'must' og Phanteon må man absolutt en tur innom. Trevifontenen og De Spanske trappene er noe helt annet men absolutt verdt et besøk, og ja... det fortsetter i det uendelige. 

Mat er et kapittel for seg

Er du glad i pasta og pizza har du kommet til det rette stedet. Det sies at det finnes mer enn 350 forskjellige typer pasta-retter i Italia, og når det er sagt - hver region har sine egne spesialiteter. I Roma er en av spesialitetene Cacio e Pepe som helt enkelt er pasta med olje eller smør, ost og pepper - i rett blanding. Enkelt og veldig godt! Iskrem, altså gelato, er en selvfølgelighet når man er i Roma og det finnes iskrem-barer på svært mange gatehjørner og på de fleste piazzaer. Tiramisu skal man heller ikke glemme når vi først er inne på søtsaker. 

Å drikke godt er svært enkelt i Roma, og kaffen er ikke noe unntak. Om du vil gjøre det på den "rette" måten drikker du cappucino til frokost. Resten av dagen er det en liten kruttsterk espresso som gjelder, om nødvendig er den flekket til med en ørliten skvett melk. Og skal du være helt italiensk drikker du kaffen din stående ved bardisken før du iler ut døra igen nesten like fort som du kom inn. Gode viner er et annet kapittel som vi ikke skal gå inn på her.

Søk etter reiser til Roma

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Roma:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 12°C 2°C 15°C
Februar 14°C 3°C 14°C
Mars 16°C 4°C 15°C
April 19°C 7°C 16°C
Mai 24°C 11°C 20°C
Juni 28°C 14°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
August 31°C 17°C 26°C
September 28°C 14°C 25°C
Oktober 23°C 10°C 22°C
November 17°C 6°C 20°C
Desember 13°C 3°C 17°C

Prognose for Roma:

Fly + Hotell

Latium ★★★★ 3n 5 318,-

Søk etter reiser til Roma

Kart

Rome

Reisemål i Roma

Andre reisemål