Bilde av Napolikysten

Napolikysten

Kart Napolikysten

Napolikysten strekker seg fra Ischiaøyene i nord til Capri i sør. Langs den dramatiske kystestripa ligger flere hyggelige små- og store byer. Kystlandskapet varierer i alt fra lekre sandstrender til et forrevent og dramtisk klippelandskap.

Dette landskapet ligger i stor kontrast til det landskapet som bølger seg videre innover land med fruktbare jorder med olivenlunder og vingårder.

Allerede på 1700 og 1800-tallet begynte folk i europa å reise på sine såkalte "dannelsesreiser". Da var faktisk denne kyststripen et av de populære målene.Regionen er fylt med rik historie, god mat og vin og ikke minst et malerisk landskap. Hva mer kan en ønske for en god ferietur?

Helt i sør ligger Sorrentino-halvøya med byen av samme navn. Halvøya sies å være viden kjent for sin vakre natur.På baksiden av denne halvøya ligger Amalfi og dens vakre kysstrekning. Reiser du nordover mot Napoli kan du ta turen om den historiske byen Pompei. Vulkanen Vesuv, som var årsak til den store katastrofen med sitt utbrudd i år 79.etter vår tid, er vel verd et besøk.

Søk etter reiser til Napolikysten

Videoer

Reisemål i Napolikysten

Andre reisemål i Italia