Bilde av Sardinia

Sardinia

Sardinia tiltrekker seg kongelige, miliardærer, idrettsstjerner og ikke minst - helt vanlige mennesker. Kysten er lang og strendene er karibisk hvite. I tillegg består av høye fjell, dype bukter, klipper og olivenlunder.

Den mest kjente kyststrekningen er Costa Smeralda som tiltrekker seg jetsettere fra hele verden.

Strender på Sardinia

Sardinia er den nest største øya i Middelhavet, og kysten er nesten 2000 km lang. Strendene er blendende hvite og havet er lyseblått og gjennomsiktig. Costa Smeralda er den mest kjente kyststrekningen. Her er vannet nærmere smaragdgrønn og mange av de som ferierer her er jetsettere fra hele verden, deriblant kjente idrettstjerner og arabiske oljesjeiker. La Pelosa Beach ligger nær Stintino. Her er strendene langgrunne og hvite og havet er krystallklart. Cala Goloritzé ligger utenfor allfarvei og tilgjengelig enten med båt eller til fots via litt utfordrende stier. Denne stranden er kjent for sien slående vakre kalksteinsformasjoner og tutkise badevann.

Restauranter, mat og drikke

Den lokale maten på Sardinia er nydelig med spesialiteter som Porceddu (grillet pattegris), Culurgiones (fylt pasta) og seadas (en dessert med ost og honning). Selvfølgelig finnes det et bredt spekter av restauranter som også serverer mat fra det internasjonale kjøkkenet. Den lokale vinen er absolutt verdt å smake på, og da særlig Cannonau og Vermentino.

Utendørs aktiviteter og sport

Fotturer og vandringer i det varierte terrenget er en populær aktivitet på Sardinia. Her finnes flotte stier både langs kysten og oppover i fjellene. Seiling, surfing og dykking er andre aktiviteter som er svært populære, med flere skoler for de som ønsker å delta på kurs eller en kort introduksjon. Det er også muligheter for å leie det meste av nødvendig utstyr.

Søk etter reiser til Sardinia

Vær og klima

Prognose for Sardinia:

Fly + Hotell

Santa Teresa Gallura ★★★ 7n 4 984,-
Isola Rossa ★★★ 7n 5 198,-
Porto San Paolo ★★★ 7n 5 288,-
Olbia ★★★★ 7n 5 346,-
Budoni ★★★ 7n 5 518,-
Alghero ★★★★ 7n 5 636,-
Castelsardo ★★★★ 7n 5 682,-
Orosei ★★★★ 7n 6 164,-
Oristano ★★★★ 7n 6 182,-
Tempio Pausania ★★★ 7n 6 350,-

Søk etter reiser til Sardinia

Kart

Sardinien

Reisemål i Sardinia

Andre reisemål