Bilde av Hvar

Hvar

Øya Hvar er et svært populært reisemål. Dette er en av de vakreste i øyene Kroatia, og det sier ikke så lite. Hvar ligger rett utenfor kysten av Makarska Riviera, ikke langt fra byen Split.

Sammenlignet med øyene i nærheten er Hvar hakket mer eksklusivt og en liten smule dyrere en naboene sine. Hovedbyen på øya, som som også heter Hvar, er sofistikert med mange gode restauranter, barer, kaféer og et bra uteliv, mens det mindre stedet Jelsa er er roligere. Selve øya er lang og smal og ikke spesielt stor. Det er lett å ta seg rundt på egenhånd. 

Sol og krystallklart badevann

Rundt om på øya Hvar finnes det flere sandstrender, noe som er ganske sjelden langs kysten av Kroatia. Her er også vakre klipper, steinstrender og små badebukter, og badevannet er minst like glassklart som det er de fleste stedene langs denne kysten. Det sier seg selv at snorkling er en populær aktivitet i dette området.

Aktiviteter og utflukter

Man kommer til øya Hvar med båt fra havnen i Split. Å bli med på båttur i skjærgården er en vakker opplevelse. Seiling, dykking og snorkling er populære aktiviteter. En fjellkjede deler øya i en nordlig og en sørlig del. I nord ligger små jordbruksområder hvor det blir dyrket alt fra blomster til grønnsaker og oliven. I sør ligger vindistrikter hvor vinrankene står tett i tett oppover fjellsidene. Herfra produseres det utmerkede hvite og røde viner.

Søk etter reiser til Hvar

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Hvar:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 12°C 6°C
Februar 13°C 6°C
Mars 14°C 8°C
April 17°C 11°C 13°C
Mai 21°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 22°C
Juli 29°C 21°C 23°C
August 28°C 21°C 24°C
September 25°C 18°C 22°C
Oktober 21°C 14°C 20°C
November 17°C 10°C
Desember 14°C 8°C

Prognose for Hvar:

Fly + Hotell

Jelsa ★★★★ 7n 6 640,-
Hvar ★★★ 7n 7 244,-

Søk etter reiser til Hvar

Kart

Hvar

Reisemål i Hvar

Andre reisemål