Bilde av Rovinj

Rovinj

Rovinj er kanskje den aller mest sjarmerende av Istrias kystbyer. Det er en gammel by og en kupert by. I Rovinj har du følelsen av at alt går oppoverbakke, eller nedoverbakke.

På toppen av byen ligger den vakre St Eufemia kirken med sitt nesten 60 meter høye tårn. Mange kunstnere holder til i Rovinj og det finnes små gallerier nesten på hvert eneste gatehjørne. Rovinj ligger ca. 1 time fra Poreč og byene minner ganske mye om hverandre. Begge to er middelalderbyer med brosteinsgater, badeplattformer og steinstrender. 

Sol, bad og krystallklart vann

Rovinj er et flott sted for alle som er glad i å bade. Det finnes små badesteder både inne i selve byen og i buktene langs kysten rett utenfor. Å bade fra klippene er populært. Mange har klippene rett nedenfor gamlebyen som sitt favoritt-badested. De fleste strendene ligger litt utenfor byen. En god idé er å leie sykkel å sykle sørover langs fine gang- og sykkelveier til idylliske små strender. Rett utenfor kysten ligger øyene Sveta Katerina og Crveni som er spesielt populært blandt de som er glad i å snorkle. Vannet her er nemlig ekstra gjennomsiktig, og liker du ikke å snorkle er det minst like fristende å bare ta en svømmetur. I tillegg til klipper og strender finnes det over alt på Istriahalvøya mange "badeplatåer" som er svært populære for soling og bading.

Små butikker og hyggelige restauranter

I den gamle bydelen ligger små spennende butikker vegg i vegg med et stort antall hyggelige restauranter og kafeer. Mye minner om Italia pga av de brosteinsbelagte gatene og klesvasken som er strukket over fra den ene siden til den andre. Også maten har hentet inspirasjon fra Italia. Naturlig nok pga den korte avstanden til nabolandet. Her er det et stort utvalg av italiensk pizza og pasta, gjerne med en litt lokal vri. Sjømat er også et vanlig innslag på menyene.

Aktiviteter og utflukter

Å leie sykkel er populært ikke minst fordi de fineste strendene ligger litt utenfor byen. De fleste som leier sykkel oppdager at det er et perfekt fremkomstmiddel og at man ofte blir fristet til å sykle i timesvis i vakker natur, bare avbrutt av en badepause. Det fien er at det er flott å bade fra nesten hvor som helst. I høysesongen går det hurtigbåter fra Rovinj til Venezia et par ganger i uken. I lavsesong er det mulig å ta båten til Venezia fra Poreč.

Søk etter reiser til Rovinj

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Rovinj:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 7°C 3°C 12°C
Februar 9°C 4°C 10°C
Mars 12°C 6°C 11°C
April 17°C 10°C 14°C
Mai 22°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 24°C
Juli 28°C 20°C 26°C
August 27°C 20°C 26°C
September 24°C 17°C 25°C
Oktober 18°C 13°C 20°C
November 12°C 8°C 17°C
Desember 8°C 4°C 14°C

Prognose for Rovinj:

Fly + Hotell

Noemi's rooms ★★★★ 7n 7 063,-
Residence La Carera ★★★ 7n 7 451,-
Residence Porta Antica ★★★ 7n 7 853,-
Hotel Arupinum ★★★★ 7n 8 898,-
Resort Amarin ★★★★ 7n 9 005,-
Hotel Eden ★★★★ 7n 9 067,-
Residence Rovinj ★★★★ 7n 9 292,-
Residence Vaal ★★★★ 7n 9 624,-
Villa Tuttorotto ★★★★ 7n 10 188,-
Angelo d Oro Apartments Trevisol ★★★★ 7n 11 308,-

Søk etter reiser til Rovinj

Kart

Rovinj

Andre reisemål