Bilde av Poreč

Poreč

Poreč har mye tilfelles med Rovinj som ligger ca. 1 time unna. Dette er en av de virkelig vakre middelalderbyene som ligger langs vestkysten av Kroatia.

Dette er også det største og mest velutviklede feriestedet med en nydelig gammel bykjerne, vakre hus og brosteinsbelagte gater og hyggelige torg. Det er en flott by å vandre rundt i og promenadene langs vannkanten frister med badebrygger, klipper og platåer hvor du kan ta så mange badepauser du bare orker i det krystallklare adriaterhavet.

Sol og bad i krystallklart vann

Vannet rundt Poreč er krystallklart, som så mange andre steder langs denne kysten. En av grunnene er at det er forholdsvis få sandstrender her men desto flere herlige klipper, badebrygger og "badeplatåer". Det ligger flere badebrygger rundt gamlebyen. Et bra tips er å ta båten ut til øya Sveti Nikola som kanskje har de aller flotteste klippene. 

En blanding av gammelt og nytt

Deler av Poreč er bygget på en odde ut i havet med utsikt mot de så øyene i skjærgården utenfor. Gamlebyen er bilfri og sjarmerende med en labyrint av smale smug og brosteinsbelagte smågater. Her er det både lett å gå seg bort, og lett å finne frem. Holder du orden på hva som er byens hovedgater som går nærmest snorrett gjennom byen vil du alltid vite hvor du er. I gamlebyen ligger det en mengde hyggelige kaféer og restauranter med utendørs servering. Porec er også kjent som en av Kroatias store kulturbyer og i 1997 kom byen på UNESCO's liste over Verdensarven bl.a. pga Euphrasius-basilikaen med flere nærliggende bygninger og interiør som kan spores tilbake til tidlig kristendom. 

Restauranter, mat og drikke

Det er et stort antall hyggelige restauranter, kaféer og barer i Poreč . I tillegg har Porec Istriahalvøyas hotteste utesteder. Innflytelsen fra Italia er naturlig nok stor og det er et godt utvalg av pasta og pizza på restaurantmenyene. Gjerne med en lokal vri.  Fersk, nygrillet fisk er en selvfølge på flere av restaurantene. 

Utflukter

Poreč  er et flott utgangspunkt både for å utforske omgivelse i nærområdebåde til fots, med sykkel og med leiebil. Å leie sykkel kan varmt anbefales. Det er fine sykkelstier ut av byen, naturen og skjærgården er svært vakker og det ligger flotte badebukter, strender, klipper og badeplatårer i fin sykkelavstand fra byen. Det går hurtigbåter til Venezia hver dag og en ferie i Poreč  er samtidig en unik mulighet til å oppleve den berømte byen på en dagstur.

Søk etter reiser til Poreč

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Poreč:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 7°C 3°C 12°C
Februar 9°C 4°C 10°C
Mars 12°C 6°C 11°C
April 17°C 10°C 14°C
Mai 22°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 24°C
Juli 28°C 20°C 26°C
August 27°C 20°C 26°C
September 24°C 17°C 25°C
Oktober 18°C 13°C 20°C
November 12°C 8°C 17°C
Desember 8°C 4°C 14°C

Prognose for Poreč:

Andre reisemål