Bilde av Splitområdet

Splitområdet

Splitområdet er området du bør besøke om du er nysgjerrig på de populære øyene Brač og Hvar men ikke bare det, langs hele kysten ligger det små sjarmerende landsbyer og kun en times biltur sydover ligger Makarska Riviera.

Her er det med andre ord ingen grunn til å bli fast på bare ett sted, og samtidig er hvert eneste stedt vakkert nok til en hel ferie. 

Krystallklart badevann og vakre øyer

Skærgården er full av små og store øyer. Noen av øyene er knøtt små og ubebodde, noen har kun et fyrtårn og andre er bebodde med en hyggelige landsby og noen hoteller og pensjonat. Sånn er det med øyene utenfor Splitområdet. Hvar og Brač er store øyer og her kan man gjerne tilbringe en hel ferie. Det går ferger fra fastlandet til begge øyene. Båtturer er populært og siden det er mange klipper i området og svært klart vann er snorkling en flott aktivitet. 

Mat og drikke

Kroatia har et spennende kjøkken med gode matopplevelser. Inspirasjonen er hentet fra nabolandene både i øst og vest. Her får du servert god pizza og risotto i tillegg til de populære grillrettene som er typiske for Balkan-området. Fisk og skalldyr er selvfølgelig på menyen, og det er ekstra hyggelig at prisnivået er en god del lavere enn i nabolandet Italia. Flere av de lokale vinene er absolutt verd å prøve.

Sentrum i regionen

Split er sentrum i denne regionen og Kroatias nest største by. Byen er en blanding av en moderne storby og gamle romerske byggverk og befinner seg på UNESCO's verdensarvliste.

Søk etter reiser til Splitområdet

Vær og klima

Prognose for Splitområdet:

Fly + Hotell

Podstrana ★★★★ 7n 4 599,-
Baška Voda ★★★ 7n 4 695,-
Vodice ★★★★ 7n 4 759,-
Makarska ★★ 7n 4 862,-
Supetar ★★★★ 7n 4 945,-
Brač ★★★★ 7n 4 971,-
Vela Luka ★★★ 7n 5 000,-
Trogir ★★★ 7n 5 111,-
Seget Donji ★★★ 7n 5 347,-
Solaris ★★★ 7n 5 359,-

Søk etter reiser til Splitkysten

Kart

Splitområdet

Reisemål i Splitområdet

Andre reisemål