Agadir

Agadir er Marokkos største badeby, og med sine 300 soldager i året, gode surfe- og kiteforhold er Agadir et ypperlig reisemål for alle som søker en litt eksotisk solferie med relativt kort flytid og liten tidsforskjell.

Agadir ligger på vestkysten av Marokko, mot Atlanterhavet, ikke langt unna Kanariøyene. Byen har i underkant av 500 000 innbyggere, og er dermed en av landets mindre byer talt i folketall (Casablanca har f.eks. nesten 3,5 millioner innbyggere). Agadir var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men er i dag en godt utbygget turistby med moderne infrastruktur og en flott opparbeidet strandpromenade på nesten 5 kilometer. I enden av strandpromenaden ligger marinaen, med et yrende folkeliv, lekre butikker og gode restauranter. Med sine store hoteller, moderne bygninger og europeiske kafeer kan ikke Agadir sees på som en typisk marokkansk by, men likevel finnes det hyggelige basarer og majestetiske fort som byr på det ekte Marokko. Spesielt bør man besøke ruinene av Agadir Kasbah som ligger på en ås over byen. Fortet ble bygget i 1541, restaurert på 1740-tallet og overlevde jordskjelv i 1960.

De aller fleste som besøker Agadir bor langs stranden, der de aller fleste hotellene også ligger. Butikker, kafeer, restauranter og fornøyelser ligger også stort sett i tilknytning til strandpromenaden og marinaen, og det er enkelt å ta seg rundt til fots. Bussnettet kan være vanskelig å forstå, men det er relativt enkelt å få tak i taxi, men det kan være lurt å bli enig om pris på forhånd. Da trafikkmønster og kjøreforhold er annerledes enn i Europa kan det være lurt å leie taxi for en dag fremfor å ha leiebil hvis man vil reise på utflukter og dagsturer fra Agadir.

I Agadir kan man velge mellom flere hundre hoteller og leilighetskomplekser, med og uten all inclusive. På de enklere hotellene kan ofte engelskkunnskaper og service være variabel, men de siste årene har også flere luksuriøse femstjernershoteller åpnet med alt man kan forvente av topp komfort, service og kvalitet. Det kan være lurt å unne seg et godt hotell da prisene ofte er svært gode.

Den internasjonale flyplassen i Agadir heter Al Massira og ligger omtrent 25 kilometer utenfor sentrum. Flybuss inn til sentrum koster et par tiere, men det er også enkelt og rimelig med taxi. Det er sesongbasert direktefly fra Norge til Agadir og flytiden er på 5 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Agadir er et utmerket reisemål for alle som ønsker en klassisk sydenferie som er litt mer eksotisk enn f.eks. Kanariøyene uten at det påvirker reisetiden. Mange hoteller tilbyr all inclusive, og det kan være lurt, særlig for familier, å velge denne løsningen. Agadir er et populært reisemål for alle som liker vannsport, og området har også flere gode golfbaner. Agadir (og Marokko forøvrig) er liberalt og avslappet, men det er viktig å respektere lokale skikker og regler. Alkoholservering er stort sett i tilknytning til hoteller, og utelivet er begrenset. Under Ramadan kan visse serveringssteder ha ytterligere begrensninger på mat/drikke.

Når er det best å reise hit?

Agadir har et temperert klima. Beliggenheten mot Atlanterhavet gjør at det aldri er ubehagelig varmt, selv ikke i juli og august. Jevnt over er Agadir en relativt tørr by med lite nedbør og mange skyfrie dager. Desember er den våteste måneden med et gjennomsnitt på ca 60 mm nedbør, men til tross for det er det vinterhalvåret som er høysesong for reisende. Da ligger temperaturen gjerne på omkring 22°C på dagtid, og noe kjøligere om natten.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Agadir
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 20°C 7°C 16°C
februar 21°C 9°C 15°C
mars 23°C 11°C 16°C
april 23°C 13°C 17°C
mai 24°C 14°C 17°C
juni 25°C 17°C 17°C
juli 26°C 18°C 18°C
august 27°C 18°C 19°C
september 27°C 17°C 20°C
oktober 26°C 15°C 19°C
november 24°C 12°C 17°C
desember 21°C 8°C 17°C
Prognose for Agadir