Maspalomas

Maspalomas ligger sør på Gran Canaria og har en av de flotteste strendene i området. Her finner du blant annet Spanias eneste ørken, stort utvalg underholdning og fornøyelser. Nærhet til de andre feriebyene gjør at du enkelt kan reise rundt og oppleve mer mens du er her.

Ferieområdet Maspalomas ligger på sørsiden av Gran Canaria og omfatter feriebyene San Agustín, Meloneras og Playa del Inglés. Maspalomas har en fire kilometer lang strand med gyllen korallsand, og byen er en grønn, flat oase omringet av et magisk ørkenlandskap. I området rundt Maspalomas finner man flere kjøpesentre med butikker, barer og restauranter. I tillegg har byen et stort marked med yrende liv flere dager i uken. De fleste som besøker Maspalomas nyter late dager langs den innbydende sandstranden, men ønsker man alternative bademuligheter kan man for eksempel ta en tur til Palmitos Park, som er en flott dyrepark med hovedvekt på fugler. En annen aktivitet er å ta med barna til badelandet Aquapark.

Vil man utforske mer av Maspalomas og området rundt, er en tur opp til historiske Fataga å anbefale. Dette er en av Gran Canarias vakreste fjellandsbyer. På veien dit finner man museet El Mundo Aborigen, som viser hvordan urbefolkningen på Gran Canaria både bodde og levde.

I tillegg til vann- og strandaktiviteter, og biltur med leiebil kan Gran Canaria også tilby gode turstier og ypperlige muligheter for både å gå turer i terreng, og sykle terreng og landevei. Maspalomas er et utmeket utgangspunkt for denne type turer.

Maspalomas ligger 30 kilometer unna flyplassen i Las Palmas, altså omtrent en halvtimes kjøring. Avstandene til andre byer i området er kort, så det er lett å komme seg rundt for å oppleve mer av hva Gran Canaria har å by på.

Alle de store reisearrangørene har charter- og pakkereiser til de ulike områdene i Maspalomas, og flere flyselskaper har direkte forbindelse fra mange norske byer til Las Palmas slik at man enkelt kan bestille en ferdigpakket reise, eller sette sammen en egen ferie.

Hvem passer dette reisemålet for?

Maspalomas passer for alle som ønsker alt en klassisk Sydenferie kan by på. Playa del Inglés er populært blant yngre reisende som ønsker et hektisk uteliv, mens barnefamilier og reisende som ønsker en rolig ferie vil trives bedre i San Augustin. Flotte Meloneras er også et fint alternativ for de som ønsker å feriere i rolige omgivelser.

Når er det best å reise hit?

Maspalomas kan besøkes hele året. Mest populært er det å reise om vinteren, men da er også prisene høyest. Det kan være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret, da reisemålene i Middelhavet overtar mye av chartertrafikken. Mai og oktober er også fine måneder å besøke Maspalomas.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Vistaflor Bungalows ★★★ 7n 2 545,-
Blue Star Cay Beach Princess ★★★ 7n 2 757,-
Blue Star Maspalomas Resort by Dunas ★★★★ 7n 2 977,-
Canary Garden Club ★★★ 7n 2 998,-
Hotel THe Koala Garden ★★★ 7n 3 001,-
Cordial Green Golf ★★★ 7n 3 112,-
Palm Oasis ★★★★ 7n 3 145,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Maspalomas
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 21°C 15°C 21°C
februar 21°C 15°C 20°C
mars 22°C 15°C 20°C
april 22°C 16°C 20°C
mai 23°C 17°C 21°C
juni 25°C 19°C 22°C
juli 26°C 20°C 22°C
august 27°C 21°C 23°C
september 27°C 21°C 24°C
oktober 26°C 20°C 24°C
november 24°C 18°C 23°C
desember 22°C 16°C 21°C
Prognose for Maspalomas