München

München har nesten 50 museer, et større antall teatre og flere operahus. Byen har også flere parker og Englische Garten er verdensberømt. Den er større en Central Park i New York. Oktoberfesten er den største turistattraksjonen i München som starter i i slutten av september.

Oktoberfesten i München ble arrangert for første gang i 1810

München er den tredje største byen i Tyskland med ca 1,3 millioner innbyggere. Regner man med området rundt stiger tallet til nesten 4 millioner. München er en velstående katolsk by med en rekke kulturelle tilbud. Pave Bendedikt XVI var erkebiskop av München i tidsrommet 1977-1982.

Oktoberfesten er den største turistattraksjonen i München. Det er en ølfestival som holdes i slutten av september og inn i oktober. Den ble arrangert for første gang i 1810 av Bayerns kongelige, og er siden blitt en årlig attraksjon. Dette er i dag verdens største folkefest og trekker ca 6 millioner turister.

BMW har sitt hjemsted her, og et museum som er veldig populært. Museet har eksemplarer av nesten alle BMWs modeller som har vært produsert. En drøm for BMW-entusiaster. München har nesten 50 museer, et større antall teatre og flere operahus. Byen har også flere parker og Englische Garten er verdensberømt. Den er større en Central Park i New York.

München har en interessant historie. Nazistpartiet holdt sitt første møte her, og nazismen hadde mange tilhengere i denne byen. Dette måtte München betale dyrt for. Byen ble nærmest jevnet med jorden under 2 verdenskrig. Sommer-OL ble i 1972 arrangert av München. 11 utøvere fra Israel ble tatt til fange av arabiske terrorister og senere drept da tysk politi forsøkte redde dem. Blant annet ble flere gisseltakere og en tysk politimann drept.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Amba ★★★ 3n 2 951,-
Creatif Hotel Elephant ★★★ 3n 3 022,-
Ambiance Rivoli ★★★★ 3n 3 054,-
Deutsches Theater Downtown ★★★ 3n 3 205,-
K+K Hotel am Harras ★★★★ 3n 3 219,-
Novotel Muenchen City ★★★★ 3n 3 265,-
TRYP München City Center Hotel ★★★★ 3n 3 464,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for München
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 1°C -5°C
februar 4°C -4°C
mars 8°C 0°C
april 13°C 3°C
mai 18°C 7°C
juni 21°C 10°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 14°C 4°C
november 6°C 0°C
desember 2°C -4°C
Prognose for München