Berlin

Berlin er en av Europas mest spennende byer og har hele 160 museer, flere operahus, og et suverent utvalg av restauranter. Berlin har etter murens fall i 1989 vokst og blitt en av Europas mest spennende hovedsteder.

Berlin regnes som en veldig grønn by og både øst og vest i byen finnes det store grønne områder.  De gamle paradegatene og torgene er pusset opp. Mye har blitt gjort for å hviske ut de tidligere grensene mellom øst og vest, men man kan fortsatt merke oppdelingen. I den vestlige delen av storbyen er det området rundt forretningsgaten Kurfürstendamm som dominerer, i øst gjelder det gamle sentrum ved Alexanderplatz. Mellom disse formes nå det nye sentrum, Potzdamer Platz. Det er lett å finne fram i Berlin med buss, trikk eller tog.

Berlin er en kulturby med mengder av aktiviteter. Byen har flere operahus, nasjonalmuseer og filmindustriens eget “Hollywood” ligger her. Flere ganger i året arrangeres festivaler og andre kulturelle feiringer. Fornøyelseslivet er rikt med mange ulike stiler, fra klassiske tyske bierstuben med ompa-ompa-musikk til kule jazzkafeer og trendy utesteder.

Det er daglige flyavganger fra flere norske byer og og fra Gardermoen er det flere daglige avganger. Det er to store flyplasser i Berlin: Tegel Airport (TXL) ca 8 km fra sentrum med buss, tog og taxi forbindelse og Schonefeld (SFX) ca 19 km fra sentrum md buss, tog og taxi forbindelse.

Hvem passer dette reisemålet for?

Med så mange spennende tilbud og aktiviteter finnes det noe for alle i Berlin, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller gourmet opplevelser. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, det gjelder særlig om du reiser med barn. Denne byen passer godt enten det er kjærester, familien eller vennegjengen som er på tur.

Når er det best å reise hit?

Berlin kan besøkes hele året, men vær og temperatur varierer en del etter hvilken årstid det er. Det er fint å reise til hit om våren når byen våkner til liv og uteservering og fortauskafeer starter opp for fullt. Midt på sommeren kan det være varmt og hektisk da det turist-høysesong og det lønner seg å bestille hotell tidlig for å få et bra hotell med sentral beliggenhet. Høsten er en fin tid å reise til Berlin på. Det er sjelden mye snø og mange minusgrader om vinteren.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Berlin
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 3°C -2°C
Feb 4°C -2°C
Mar 8°C 1°C
Apr 13°C 4°C
Mai 19°C 9°C
Jun 22°C 12°C
Jul 24°C 14°C
Aug 24°C 14°C
Sep 19°C 11°C
Okt 13°C 6°C
Nov 7°C 2°C
Des 4°C 0°C
Prognose for Berlin