Split

Split er det ultimate reisemålet med blått hav og fine strender og muligheter for en god handel. Strandpromenaden langs havnen har koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Split er det ultimate reisemålet med blått hav og fine strender og muligheter for en god handel.

I tillegg er den kroatia`s nest største by hvor det historiske og det moderne livet blandes.

Unesco har Split på sin verdensarvliste. Her ligger blant annet et kjempepalass som ble bygget for den romerske keiseren Diokletanus. Rett på utsiden av dette restaurerte palasset ligger strandpromenaden langs havnen med koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Inne i gamlebyen er det mange små unike butikker hvor du kan handle tradisjonelle håndverk og spesialiteter med oliven, ost og vin. Ikke langt fra handlegaten Marmontova ligger fiskehallen. Både den og grønnsaksmarkedet i gamlebyen er vel verd et besøk.

Split har noen fine bynære strender. Dessuten går det båter ut til alle de små og vidunderlige øyene. Her kan du virkelig nyte ferielivet i den kroatiske skjærgården og områdets unike historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Split
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 10°C 5°C 14°C
Feb 11°C 6°C 14°C
Mar 13°C 8°C 14°C
Apr 17°C 11°C 16°C
Mai 22°C 15°C 19°C
Jun 26°C 19°C 23°C
Jul 30°C 21°C 25°C
Aug 29°C 21°C 26°C
Sep 25°C 18°C 25°C
Okt 20°C 14°C 21°C
Nov 15°C 10°C 19°C
Des 11°C 6°C 17°C
Prognose for Split