Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Krabi

Topp » Thailand » Syd-Thailand » Krabi
Klikk på bildet for å se neste
  Fra Ao Nang tar det 1,5 timer til Maya Bay på Koh Phi Phi. Mange tar dette som en dagsutflukt Neste 

Krabi

- gode priser og spennende aktiviteter i naturskjønne omgivelser i Krabi

Krabi er populært siden det er gateway til flere av de nydelige reisemålene i Syd-Thailand. Flyplassen ligger 40 minutter øst for Ao Nang, en landsby som fungerer som turistsentrum i Krabi. På veien kjører man gjennom den søvnige fiskerbyen Krabi Town som er administrativt hovedsete for provinsen.

Krabi kjennetegnes gjennom kalksteinsfjellene som stiger majestetisk opp fra havet, omkranset av eksotiske strender. Mange av bildene som brukes i reklamekampanjer for Thailand er hentet fra akkurat dette området. På fastlandet finner man populære turistmål som Ao Nang, Ao Railay og Klong Muang. Krabi Islands er en rekke eksotiske øyer som ligger rett utenfor Krabi. Like kjent er nok de palmekledde paradisøyene Koh Lanta og Koh Phi Phi. Disse ligger kun et-par timer båttur unna Krabi.

Det er mulig å fly til Krabi og deretter reise landeveien til Khao Lak (2 timer) og Phuket (3 timer). Det er allikevel mer naturlig å benytte Phuket flyplass hvis man skal til disse to destinasjonene.

Selv om Krabi har vært gjennom en kraftig utvikling de siste 10 årene så er reisemålet fortsatt en del rimeligere enn naboen Phuket. Laidback stemning, god infrastruktur og utmerket service er andre grunner til at mange turister besøker Krabi. Det er også gode muligheter til å få skreddersydd klær og melde seg på kokkekurs for thai mat.

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Krabi:

* Klatring er særdeles populært i høysesongen, særlig på Ao Railay
* Besøke Khao Phanom Bencha nasjonalpark
* Leie kano og besøke de utalllige grottene i skjærgården
* Dykking og snorkling er et must
* Kombinere et stopp i Krabi Town med besøk til tempelet Wat Tham Seua
* Melde seg på matkurs
* Gjøre en dagsutflukt til Krabi Islands, mest spennende med lokal longtailbåt.
* Heldagsutflukt til Koh Phi Phi samt den berømte Maya Beach stranden

Fra Ao Nang tar det 1,5 timer til Maya Bay på Koh Phi Phi. Mange tar dette som en dagsutflukt Utsikt fra Poda Island som ligger en liten båttur fra Ao Nang Longtailbåtene finnes i alle slags farger. Her en i gult ved Ao Nang Beach Khao Emerald Pool i Phra Bang Khram Nature Reserve
Ao Railay West Beach er en nydelig sandstrand med vakre solnedganger Fra Krabi kan man ta båt til øya og nasjonalparken Koh Lanta. Krabi, og spesielt Ao Railay, kan tilby klatring for alle nivåer. Bilde fra Maya Bay Beach hvor Leonardo di Caprio spilte inn Hollywoodfilmen The Beach
Phra Nang Cave Beach er både en flott strand og en attraktiv klatre-destinasjon En av de fargerike kalkstein klippene som stikker opp fra havet rett utenfor Krabi Ton Sai Bay på Koh Phi Phi har en fin strand på den andre siden av hvor alle båtene kommer inn Et populært sted å nyte en vakker solnedgang er på Ao Railay West Beach.
Koh Lipe ligger et stykke fra Krabi men i høysesong tilbyr lokale reisebyråer utflukter hit   Her en annen longtailbåt klar for å ta med turister ut på utflukt Lei en kano og utforsk flere av de eventyrlige grottene i Krabi området Thailandsk mat har et meget godt rykte. Her en fiskesuppe med reker