Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Varna

Topp » Bulgaria » Varna

Varna
På den nordre delen av Bulgarias Svartehavskyst ligger badestedene Albena, Golden Sands og Sveti Konstantin. Disse stedene er klassiske og tilbyr det meste man kan ønske seg på en solferie. Kart Varna

Balchik
Dette er en liten by som ligger rett nordøst for Albena og ca 4 mil fra Varna. Navnet har den fått etter middelalderherskeren Balik. Balchik og områdene rundt har en historie som strekker seg tilbake til før 400 år før vår tid.

Denne Svartehavsbyen har et godt "middelhavsklima" året rundt. Her finner du fine sandstrender ved byen og i de nærliggende områdene. I Balchik finner du en hyggelig strandpromenade, marina og mange bra restauranter. Prisene er lavere enn på de større turiststedene.

På grunn av sin rike historie finnes det mange severdigheter som er vel verd å se i nærområdene. Arkeologene finner stadig store historiske funn i området. Blant annet kan du dra og se Kibela Tempelet som ble oppdaget i 2007.

I bynære områder kan du gå på flotte turer. For de som liker å spille golf kan nevnes at Balchik har tre moderne golfbaner ikke langt fra byen.


» Bilder og kart fra Balchik

St Konstantin
10 km nord for Varna, ligger Bulgarias eldste badeby. St Konstantin, St. Constantine og Helena eller Sveti Konstantin er noen av de navnene som blir brukt på dette idylliske ferieparadiset. Navnet har stedet fått etter det ortodokse klosteret og kirken som har ligget her siden 1600-tallet.

Dette er et lite malerisk sted ved Svartehavet som innbyr til gode feriedager med sine nydelige sandstrender og autentiske varme mineralske vannkilder. Den berømte stranden Golden Sands ligger bare 7 kilometer unna.

Feriestedet ligger i en fin gammel park med sypresser, liljer og fikentrær.De gamle erverdige hotellene er restaurert og nybygde hotellanlegg ligger side om side. Denne lille badebyen har et godt utvalg av restauranter og underholdningmuligheter. For deg som liker en aktiv ferie finnes mange muligheter.


» Bilder og kart fra St Konstantin

Albena
Helt oppe i det nordøstlige hjørne av ca tre mil nord for ligger Albena, bulgarernes ferieby. Byen ble faktisk planlagt og bygget som en ren ferieby. Den ble åpnet i 1969 og turistsesongen er mai til ut august.

I Albena er det grønt og velordnet.Har du lyst til å ta deg en spasertur finner du flotte løyper i skogsområdene rundt Albena. Stranden er et eventyr på denne destinasjonen og passer bra for barnefamilier. Stranden er langgrunn og egner seg godt for barnelek. Desuten er den flott for deg som bare vil slappe av. Men blir du rastløst, kan du jo ta bena fatt og få deg en trimtur de kilometeren stranden strekker seg både sørover og nordover.

Når du kommer til Albena blir du møtt av en vennlig atmosfære. Det fins et blandet tilbud av aktiviteter. På dagen fylles strendene av diverse vannsporter, tennis og ridning. Dessuten har de et stort innendørs sportsentrum. For barnefamilier fins det flere lekeparker og et mindre fornøyelsesfelt.

Flere av restauranter tilbyr alt fra spaghetti med kjøttsaus til spennende gryteretter og velkjente bulgarske viner. Natte- og fornøyelseslivet er litt roligere enn i Varna, men det fins flere barer og uteserveringer med underholdning.


» Bilder og kart fra Albena

Golden Sands
Golden Sands var Bulgarias første turiststed, og den lange brede sandstranden var og er det naturlige møtestedet. Stranden er lang og bred, men det er ikke like langgrunt som i Albena. Sør for Golden Sands finner man mindre roligere strender. Golden Sands er Varnakystens største reisemål, og et av Bulgarias fornøyelsessentrum, her er det mye liv og røre. Det fins et mylder av barer, restauranter, diskotek, vannsport og shopping, noe å gjøre frem til daggry. I juli og august kan det bli høyt tempo her. Golden Sands ligger ca 25 km fra flyplassen i Varna.
» Bilder og kart fra Golden Sands

Chaika
Chaika er en liten rolig by som ligger mellom Golden Sands og Varna. Byen er liten, men det finnes en del butikker og flere bra restauranter som passer de fleste smaker. Det er grønne vakre omgivelser og en fin sandstrand med krystallklart vann. Langsmed stranden finnes det en del serveringer og i byen ligger det flere bra hoteller. Ellers er dette en by med en rolig atmosfære. Det går daglige busser dersom man ønsker å ta en tur til nabobyene.
» Bilder og kart fra Chaika

Balchik | St Konstantin | Albena | Golden Sands | Chaika