Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Hurghada

Topp » Egypt » Hurghada

Hurghada
I løpet av de 10 siste årene har Hurghada utviklet seg til et moderne feriested. Hit kommer besøkende fra hele verden, mange for å dykke. Ikke minst kan du besøke severdigheter som pyramider, tempel og muséer. Hele distriktet Hurghada innlemmer flere landsbyer som nå er nydelige turistresorter.

I tillegg kan du nyte klimaet. Her ved Rødehavets kyst er det langgrunne og finkornede sandstrender. Mange av strendene eies av hotellene.Et lite tips er at det er lurt å bruke badesko her.

Utenfor Hurghada ligger det flere små øyer. Du kan ta deg dit med båt og besøke noen av de fineste strendene i området. Dessuten er det ypperlig å snorkle ved et av de mange korallrevene.

Shoppingen i Hurghada er bra. I Sakala-området finnes det mange butikker og i Down Town ligger det berømte markedet. Fredag er helligdag i Egypt og da er de fleste butikker stengt. På hverdagene er det siesta mellom kl 14 og kl 18.

Det meste av fornøyelseslivet er i Sakala området. Men mange av de større hotellene har egne diskotek.

Kommunikasjonen er billig og bra med både taxi og minibusser.Husk bare å bli enig med sjåføren om prisen før turen.

Avstanden mellom Hurghada og flyplassen er ca 7km.

Kart Hurghada

Egypt - Hurghada Travel


Hurghada by
Hurghada var en gang en liten fiskelandsby, men har nå blitt en av Egypts viktigste reisedestinasjoner. Krystallklart vann, korallrev og et stort antall skipsvrak er noe som gjør stedet til et dykkerparadis. Hurghada har en lang rekke med hoteller langs kanten, alt fra 5-stjerners luksushoteller til vandrerhjem. Utenfor Hurghada ligger det flere små øyer, man kan ta seg dit med båt og besøke noen av de fine strendene, eller om man vil besøke noen av de mange korallrevene for å dykke eller snorkle. Shoppingen i Hurghada er bra, i Sakala-området fins det mange butikker, og i Down Town og souken ligger det berømte markedet. Fredag er en helligdag i Egypt, og da er de fleste butikker stengt, og på hverdagene er det siesta mellom 14 og 18. Det meste av nattelivet fins i Sakala-området, men mange av de større hotellene har egne diskotek. Kommunikasjonen er billig og bra, bl a taxi og minibusser, bli gjerne enige om prisen på forhånd. Avstanden fra flyplassen er ca 7 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder og kart fra Hurghada by

Quseir

I løpet av de siste årene har El Quseir blitt et reisemål for dykkere. Kysten utenfor byen har en av Rødehavets mest fantastiske undervannsverdner. El Quseir ligger 205 kilometer sør for Hurghada og 103 km nord for.

Marsa Alam. I El Quseir er det er bra klima hele året. Det tørre ørkenklima fører til store temperaturforskjeller mellom dag og natt og kan variere mellom 40 og 18 varmegrader.

Havnebyen El-Quseir har vært bebodd i over 5000 år. Er et reisemål som foreløpig ikke er overlesset med turister og har en herlig og avslappet atmosfære. Her kan man vandre i de trange gatene, smake på frisk frukt og grønnsaker som selges av de lokale leverandørene på byens marked før så å rusle videre langs vannkanten.Sahl Hasheesh
Sahl Hasheesh er et intrenasjonalt resortområde 18km sør for Hurghada. Her tilbys alt fra flotte 18-hulls golfanlegg til herlige hvite sandstrender.

Landskapet rundt hotellanleggene preges av flotte fjell og drømmende strender. Her er naturen uberørt og variert.

Sahl Hasheesh har et areal på omtrent 41000 kvadrathektar, og planen er å utvikle nye nabolandsbyer, alle med spennende og unike temaer.


» Bilder og kart fra Sahl Hasheesh

Port Ghalib
Port Ghalib er et turistområde som ligger drøye 6 mil fra Marsa Alam, og et par km fra Marsa Alam Internasjonale Flyplass. Dette området er luksuriøst og nyoppbygget. Langs marinaen ligger flotte yachter på rekke og rad, og mange av de internasjonale luksushotellkjedene har hoteller i Port Ghalib. Som i Marsa Alam, er også dykking og snorkling populære aktiviteter i Port Ghalib. De mange korallrevene er noen av Rødehavets beste. I tillegg byr Port Ghalib på gocart-bane, hestesenter og en stor underholdnings-arkade for barn. Klimaet i Port Ghalib er varmere enn i f.eks Hurghada og Sharm El Sheikh på grunn av den sørlige beliggenheten. Port Ghalib kan besøkes året rundt, og beste reiseperiode er fra oktober til april.

Makadi Bay
Makadi Bay ligger ca 35 km sør for Hurghada . Det er en relativt liten, stille og rolig badeby med store og moderne hotellkompleks. De eldste bygningene ble oppført i 2003.

Denne flotte samling av høy kvalitet strandhoteller i nærheten av Hurghada er perfekt å besøke hele året. På den egyptiske Rødehavskysten særlig Makadi Bay kan du virkelig komme bort fra hverdagen og til et herlig strandparadis som du ofte drømmer om.

På den flotte stranden tilbys vannsportaktiviteter, og området er utmerket for både snorkling og dykking. Her går det virkelig an å nyte late dager med sol og bading kombinert med utflukter til historiske steder.


» Bilder fra Makadi Bay

Luxor
Luxor er kjent som verdens største friluftsmuseum. Turister har reist hit i tusenvis av år. De kommer hit for å fornemme historisk storhet og se store templer og antikke gravkammer.I tillegg får du se et iøynefallende ørkenområde og det fruktbare området i Nildalen.

Luxor er delt i to områder av Nilen.På østsiden finner selve byen og Luxor tempel,Karnak Tempel og museeumet,samt togstasjon ,restauranter og hoteller. På vestdiden av Nilen ligger de fleste av de historiske severdighetene fordi dette var den opprinnelige gamle hovedstaden,Thebes.

Kongens Dal (Valley of the Kings): Her ble faraoene gravlagt. Tuth-ankh-Amons grav ble oppdaget i 1920 og er kanskje det mest kjente av gravkammerne Dronningens Dal (Valley of the Queens): 4 gravkammer er åpne for allmenheten i Dronningenes Dal. Nefertaris gravkammer er den mest kjente og spektakulære. Templene i Karnak: Nord for Luxor by ligger Karnak. Tempel-komplekset ble bygd over en periode på 1500 år, og var hovedsetet for gudedyrkingen i det gamle Egypt. Det er verdens største i sitt slag.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder og kart fra Luxor

El Gouna
El Gouna ligger ca 25 km nord for Hurghada by og er en av Rødehavets mest eksklusive turiststeder. Her har de bygget opp kunstige kanaler, laguner og øyer. Stedet har en rolig og avslappet atmosfære. El Gouna blir ofte markedsført som Egypts Venezia. Stedet utgjør en 10 kilometer lang strandlinje.

I El Gouna finnes det perfekte golf- og dykkemuligheter, men har også andre vannsportaktiviteter. Området er barnevennlig med finkornede, langgrunne strender og begrenset biltrafikk. Sentrum består av små gater som er bygd i gammel stil og det finnes flere butikker, restauranter og kaféer.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block


» Bilder fra El Gouna

Hurghada by | Quseir | Sahl Hasheesh | Port Ghalib | Makadi Bay | Luxor | El Gouna