Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Luxor

Topp » Egypt » Hurghada » Luxor

Luxor
Luxor er kjent som verdens største friluftsmuseum. Turister har reist hit i tusenvis av år. De kommer hit for å fornemme historisk storhet og se store templer og antikke gravkammer.I tillegg får du se et iøynefallende ørkenområde og det fruktbare området i Nildalen.

Luxor er delt i to områder av Nilen.På østsiden finner selve byen og Luxor tempel,Karnak Tempel og museeumet,samt togstasjon ,restauranter og hoteller. På vestdiden av Nilen ligger de fleste av de historiske severdighetene fordi dette var den opprinnelige gamle hovedstaden,Thebes.

Kongens Dal (Valley of the Kings): Her ble faraoene gravlagt. Tuth-ankh-Amons grav ble oppdaget i 1920 og er kanskje det mest kjente av gravkammerne Dronningens Dal (Valley of the Queens): 4 gravkammer er åpne for allmenheten i Dronningenes Dal. Nefertaris gravkammer er den mest kjente og spektakulære. Templene i Karnak: Nord for Luxor by ligger Karnak. Tempel-komplekset ble bygd over en periode på 1500 år, og var hovedsetet for gudedyrkingen i det gamle Egypt. Det er verdens største i sitt slag.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Luxor - Egypt tourism