Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Platanias

Topp » Hellas » Kreta » Platanias

Platanias
Velger du Platanias som feriemål får du både i "pose og sekk". StorbyenChania ligger bare ti kilometer unna. Kilometervis med sandstrand og turkist hav er det perfekte oppholdsted på hete dager. Platanias ligger midt i "smørøyet" for utflukter østover,vestover og sørover. Uansett om du er liten eller stor, ung eller gammel vil du trives her.

Opprinnelig ble byen bygget oppe i høyden over kystlinjen ved utløpet av elva Platanias hvor det blant annet vokste mange Platan-trær.Her i "gamlebyen" kan du både føle og se historien henge igjen i bygninger og minnesmerker. Mange av stedets familiedrevne tavernaer ligger her og serverer smakfull gresk mat. Fra høydedraget i den eldste bydelen er det en vidunderlig utsikt med soloppganger og -nedganger som du sent vil glemme.

I nyere tid har byen strukket seg nærmere strandlinjen både i vestlig og østlig retning. Her ligger hoteller og leighetskomplekser tett. Hovedgaten i Platanias er gjennomfartsåre til de nærliggende småbyene. Platanais har et yrende handleliv med alle typer butikker som ligger side om side med trendie kafeer, musikkbarer og spisesteder med både typiske greske retter og retter fra det internasjonale kjøkken.

Som bakteppe for småbyen ligger et fruktbart jordbrukslandskap med stier og småveier som innbyr til spaserturer. Rett på utsiden av kystlinjen ligger Thodorou-øya. Venzianere bygget to store mangkantede festninger på øya for å hindre at tyrkerne gikk i land i Platanias. I dag er øya beiteområde for Kri-kri-geita.

Platianias - Kreta