Bilde av Sissi

Sissi

På nordøstkysten av Kreta4,5 mil fra Iráklioog bare 2,5 mil fra Hellas ligger Sissi. Dette er en liten fiskelandsby ved foten av et fjellandskap.

Gjennom år har havets utgravinger gjort havneområdet til en "perle". Ved første øyekast kan det virke som om det renner ut en elv her,noe det ikke gjør. På den ene siden av bukten ligger fiskebryggene mens det på motsatt side ligger en liten nydelig strand. Innerst i "elveleie" ligger en strandpromenade med mange koselige tavernaer og kafeer. Her kan du faktisk mate endene i vannet mens du selv nyter et god lunsj eller middag.

Bak havnen finner du et gammelt lite bysentrum med ekte gresk atmosfære. I trange små gater ligger det et utall av små butikker med sine ulike spesialiteter. Byen var i sin tid et strategisk gjemmested for opprørere under den kretiske revolusjonen.

Fra byen kan du velge deg foturer langs kysten og blant annet gå til nabolandsbyen Milatos. På veien dit går du langs tre strender som hver især er avskjermet med små klipperygger.

Blant aktiviteter du kan ta del i er dykking. Dykkerklubben averterer med kurs for både erfarne og uerfarne dykkere. Du vil kunne oppleve en rik marin fauna i et krystallklart og azurblått vann.

I løpet av feriedagene i Sissi bør du ta noen utflukter til de nærliggende severdigheter som St.George av Selinaris-klosteret, lære om den tragiske historien i Milatos hulen, besøke den tradisjonsrike byen Vrahassi, nyte det naturskjønne Lassithi platået eller besøke øya Spinalonga.

Vil du ha mer underholdning og hektisk kvelds- og natteliv, er det bare 5 km til Malia

Søk etter reiser til Sissi

Kart

Andre reisemål i Kreta