Platanias

Platanias ligger 11 km fra Chania, og er et av de fineste badestedene langs Chania-kysten. Er et ypperlig feriemål og har alt du behøver for en aktiv, spennende eller avslappende ferie, med fine strender, yrende folkeliv, hyggelige restauranter, kafeer og et livlig uteliv.

Platanias har på grunn av sin størrelse, et godt utvalg av hoteller, restauranter og butikker. I nyere tid har byen vokst nærmere strandlinjen både i vestlig og østlig retning. Her ligger hoteller og leilighetskomplekser tett, side om side med kafeer, barer og spisesteder med både typiske greske og internasjonale retter. Mange hoteller ligger direkte ut til stranden.

Velger du Platanias, som er den største av de små landsbyene langs Chania-kysten som feriemål, får du både i pose og sekk. Med flere kilometer sandstrand og turkist hav er Platinas et perfekt sted å oppholde seg på varme dager. Opprinnelig ble byen bygget oppe i høyden over kystlinjen ved utløpet av elva Platanias hvor det blant annet vokste mange Platan-trær. Mange av stedets familiedrevne tavernaer ligger her og serverer smakfull gresk mat. Fra høydedraget i den eldste bydelen er det en vidunderlig utsikt med solnedganger du sent vil glemme.

Rundt småbyen ligger et fruktbart landskap med stier og småveier som innbyr til spaserturer, og rett på utsiden av kysten ser du over til Thodorou-øya hvor venetianere bygget to store festninger på øya for å hindre at tyrkerne gikk i land i Platanias. I dag er øya beiteområde for Kri-kri-geita.

Det tar litt over 4 timer med direktefly fra Gardermoen. Fra flyplassen utenfor Chania til Platanias er det 26 km og det tar ca 45 minutter med buss eller taxi.

Hvem passer dette reisemålet for?

Platanias er et av de fineste badestedene langs Chania-kysten og har alt du behøver for en aktiv, spennende eller avslappende ferie, med fine strender, hyggelige restauranter, kafeer og et livlig uteliv. Det passer bra både for barnefamilier og voksne som ønsker en avslappende ferie.

Når er det best å reise hit?

Sesongen er fra mai til september, mest behagelig klimamessig er tidlig sommer og høst. I juli og august kan det være svært varmt. April og oktober er også en fin tid å reise på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Agapi ★★★ 7n 2 698,-
Ermis Suites ★★★ 7n 2 892,-
Sunset Suites ★★★ 7n 3 190,-
Lolas Apartment ★★★ 7n 3 252,-
Lycasti Maisonettes ★★★ 7n 3 295,-
Bay View ★★★ 7n 3 398,-
Oliva Beach Hotel ★★ 7n 3 422,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Platanias
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Platanias