Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Splitområdet

Topp » Kroatia » Splitområdet

Splitområdet
Splitkysten i Adriaterhavet består av mange store og små øyer hvorav nesten alle har fergeforbindelse. Split er sentrum i regionen og Kroatias nest største by. Byen er en blanding av en moderne storby og gamle romerske byggverk. Kart Splitområdet

Split


Split
Det ultimate ferielivet er for mange blått hav og fine strender og muligheter for å gjøre gode handler. Split har begge deler. I tillegg er den Kroatia nest største by. Her blandes det historiske og moderne livet.

Unesco har Split på sin verdensarvliste. Her ligger blant annet et kjempepalass som ble bygget for den romerske keiseren Diokletanus. Rett på utsiden av dette velrestaurerte palasset ligger strandpromenaden langs havnen. Her ligger koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Inne i gamlebyen ligger det mange små unike butikker hvor du kan handle tradisjonelle håndverk og spesialiteter med oliven, ost og vin. Ikke langt fra handlegaten Marmontova ligger fiskehallen. Både den og grønnskasmarkedet i gamlebyen er vel verd et besøk.

Split har noen fine bynære strender. Dessuten går det båter utover til alle de små og vidunderlige øyene. Her kan du virkelig nyte ferielivet i den kroatiske skjærgården. Det helt unike her at du kan oppleve områdets flere tusenårs historie.


» Bilder og kart fra Split

Baska Voda
Dette er en av de eldste og mest besøkte badebyene på Makarska Rivieraen, ca 9,5 km nordvest for Makarska . Her finner du en 2 km med "blue flag" merket strand. En strandpromenade følger stranden parallellt og har et stort utvalg av cafeer og restauranter. Ferielivet kan virkelig nytes i disse omgivelsene.

Vil du ha avveksling fra strandlivet en dag kan du ta deg en fottur eller sykkeltur i vakre omgivelser rundt byen. Du kan for eksempel bli med på en utflukt for å rafte eller fjellklatre. Her er det virkelig noe for enhver smak av aktiviteter. Fra havnen kan du bli med på båtturer ut til Brac og Hvar.

Kirkebygningene er landemerker i Baska Voda. En tur og omvisning i St. Lawrence kirken fra 1750 kan anbefales. I området er det gode turmuligheter til nærliggende små byer.


» Bilder fra Baska Voda

Brela
Drømmer du om et feriested omkranset av fjellkjeder og kilometervis med vakre strender og krystallklart vann? Da kan du trygt legge ferien til Brela.Brela er det nordligste punktet for den seks mil lange Makarskakysten, også kalt Makarska Riviera.

Småbyene Brela og Baska Voda ligger side om side og er i ferd med å vokse seg sammen. Det tar deg ca 30 minutter å gå mellom de to småbyene. Brela er den minste av disse to byene, men har noen av verdens flotteste strender. Her ligger hvite sandstrender med krystallklart blått vann. Strendene omkranses av nydelige pinjetrær.

Er du ute etter en aktiv ferie kan du ta deg sykkelturer i nydlige omgivelser langs kysten.Det er utleie av både sykler og biler i Baska Voda.Fra Baska Voda kan du også bli med på turer til øyene Brac og Hvar. Dessuten er det muligheter for fisketurer,rafting og fjellturer.

I sommersesongen er det et yrende liv her med et godt utvalg av restauranter og kafeer. På denne tida arrangeres det også flere festivaler.

Det tar ca 1 time å kjøre sørover til Brela fra flyplassen utenfor Split .


» Bilder og kart fra Brela

Makarska
Ved fotenden av Biokovo-fjellene ligger en seks mil lang vindunderlig kyststrekning. Småbyen Makarska ligger omtrent midt på denne kyststripen. Her kan feriegjestene nyte en vidunderlig natur med et turkisblått og krystallklart Adriaterhav som vasker inn over nydelige strender. Du kan spasere og sykle i pinjeskoger mens fjellene beskytter for vind og vær.

Makarska er den største av småbyene på denne feriekysten men har virkelig greid å bevare sin unike sjarm. Fra sentrum kan du ta en spasertur langs en nydelig strandpromenade som ender opp ved Donja Luka stranden. I selve sentrum er det et yrende liv med mange restauranter og kafeer hvor du både kan spise godt og beskue bylivet. Her kan du gjøre hyggelige handler i en av gamlebyens små og koselige butikker.

Makarska har virkelig noe for alle i familien. Om du vil finne på noe annet enn strandaktiviteter så har du flere muligheter. Her kan du være med på båtturer til maleriske øyer, sykkel- eller rideturer, besøk til historiske steder eller gå på tivoli i byparken.


» Bilder og kart fra Makarska

OMIS
Omis i Kroatia er en sentral og dalmatisk liten by og havnen ligger mellom byene Split og Makarska. I dag er byen sentrum av Omis Riviera, en av de vakreste områdene av Adriaterhavskysten . Beliggende i hjertet av Dalmatia , med en ekte middelhavs ånd og mangfold tilbyr Omis Riviera alt du trenger for en uforglemmelig ferie i Kroatia. Du finner gode overnattingsmulgheter til bra priser i Omis og Omis Riviera. , alt fra hotell, små og store leiligheter og hus. Omni er fylt med restauranter, vinkjellere og kaffebarer. Mange strender, bukter, rik vegetasjon , frisk luft og krystallblått hav gjør Omis Riviera til det perfekte stedet å slappe av. Men passer også bra for de som foretrekker en aktiv ferie med rafting på Cetina elven, klatring, dykking, trekking og windsurfing. Dette er bare noen av aktivitetene som Omis Riviera har å tilby. Byene Split og Salona er bare en halv times kjøring fra Omis.
» Bilder og kart fra OMIS

Kastel Stari
Her er det fine hvite strender, og kort vei til Split og flyplassen.
» Bilder fra Kastel Stari

Hvar
Øya Hvar har lenge vært et populært reisemål. Mange av feriegjestene kommer tilbake år etter år på grunn av et vidunderlig klima, naturskjønne omgivelser og maleriske små landsbyer. I tillegg møter gjestene en avslappet atmosfære.

Øya omgis av krystallklart vann og vakker frodig natur. En fjellkjede deler øya i en nordlig og en sørlig del. I nord ligger små jordbrukslapper hvor det blir dyrket alt fra blomster til grønnsaker og oliven. I sør ligger det store vindistrikter hvor vinrankene står tett i tett oppover fjellsidene. Herfra produseres det både hvite og røde viner.

Den største landsbyen på øya har samme navn som øya som blir en hektisk feriedestinasjon i høysesongen. Liker du en ferie i roligere omgivelser så finnes det flere små malerisk landsbyer på Hvar. Øya har en rik historie og er viktig for den kroatiske kulturhistorien. Blant annet ble det første europeiske teateret bygget og drevet i Stari Grad i 1612. Du tar deg lett fram på øya enten du velger offentlig transport eller leier deg sykkel eller bil.

PÅ Hvar finner du lett en hel liten badebukt for deg selv. Strendene er ofte av småstein. Flere av strendene ligger med små klippeodder hvor du både kan bade ved hjelp av badetrapper eller hoppe uti krystallklart hav fra klippeavsatser.

Ønsker du å dra på utflukt, er det en opplevelse å ta en båttur ut i skjærgården. Det fins mye å oppdage på Hvar og bra muligheter til dykking, surfing og seiling i den vakre skjærgården.

Man kommer til øya Hvar med båt fra havnen i Split, og turen tar ca. 1,5 time. Fra flyplassen tar det ca. 30-45 minutter med buss.


» Les mer om Hvar

Brac
Brac er en av de største øyene i det kroatiske øyriket. Den vakre naturen preger øya, og det dyrkes mye, blant annet oliven, vindruer og sitrusfrukter.

Til Brac er det transfer med båt mellom Split og Supetar.


» Les mer om Brac

Trogir
Trogir ligger sentralet i Dalmatien, og regnes for å være en av de vakreste byene langs den adriatiske kysten. Trogir er bygget på en egen øy. Broer forbinder Trogir med både fastlandet og den nærliggende større øya Ciovo.

Byen har en flott "gamlebydel" som egentlig ligger der som et levende museum. Trogir står oppført på verdensarvlisten og har mange flott severdigheter og monumenter fra de ulike tidsepokene som er vel verd et besøk. Byen ble allerede grunnlagt av grekere tilbake i 380 før vår tid. Gjennom hele historien har byen vært plyndret og ødelagt for deretter å bli bygget opp igjen.

Det er ingen strender i selve sentrum av Trogir. Men det ligger lekre strender både nord og sør for selve byen og på øyene. De fleste av disse strendene har gode fasiliteter. Du kommer deg lett til alle strendene via gode bussforbindelser fra sentrum.

Langs strandpromenaden Riva, er det et mylder av liv i sommermånedene. Her er det mange fine restauranter som serverer fisk og skalldyr. dette er en delikatesse fra det "lokale" kjøkken.


» Bilder fra Trogir

Podgora
I den lille byen Podgora er det liv og røre i høysesongen. Sommeren setter for fullt inn i mai og strekker seg til ut i oktober. Her blandes strandliv med byliv og langs den fine strandpromenaden ligger det mange koselige caféer og restauranter hvor du kan nyte et nydelig måltid.

Podgora ligger vindunderlig til ved fotenden av et praktfullt fjellmasiv. Dessuten er småbyen en av mange små "perler" langs en av verdens vakreste skjærgårder. Her kan du ta deg dagsturer ut til nærliggende øyer.

Stranden i Podgora er som på de fleste steder i Kroatia, en velholdt småstenstrand hvor du kan leie deg solseng. På den andre siden kan du rusle til ukanten av stranden og tilbringe dagen ved de nydelige småklippene. Det krystallklare vannet innbyr til badeliv.


» Bilder og kart fra Podgora

Gradac
Gradac er i dag en vakker turistdestinasjon hvor du kan nyte feriedagene dine i et malerisk landskap. Dette er opprinnelig en fiskerlandsby med historie i "veggene" hvor folk i dag livenærer seg av jordbruk, vin- og olivenoljeproduksjon, fiske og turisme.

Gradac er det nest største tettstedet på Makarska Rivieraen, ca 40 km sør for Makarska. Her finner du en av de vakreste og lengste strendene på hele den adriatiske kysten. En bred promenade beplantet med palmetrær, strekker seg langs bukten og bystranden. Her finner du et stort utvalg av butikker, restauranter og cafeer.

I Gradac kan du velge mellom mange aktiviteter både til lands og vanns. Du kan blant annet bli med på båtturer ut til de vakre øyene på denne kyststrekningen. Eller du kan kan velge deg en tur inn i nasjonalparken og bli med på en fottur i nydelige natur.


» Bilder fra Gradac

Tucepi
Tucepi ligger på en av Kroatias mest naturskjønne kyststrekninger. Byen ligger langstarkt langs et vakkert hav i en naturlig bukt med kneisende fjelltopper og åssider i ryggen. Her er alt hva en krevende feriegjest ønsker.

Langs hele hele bukta løper det en brostenslagt strandpromenade med stranden rett på nedsiden. Hele veien langs promenaden ligger det små koselig restauranter. Her er sjømat delikatessen du bare må prøve. I den østre delen ligger selve sentrum i denne lille byen. Fra selve havnen kan du bli med på båtturer ut i en malerisk skjærgård.

Er du glad i fotturer er Tucepi absolutt stedet for deg. Her er det organiserte og gode turløyper som snor seg i landskapet. Legger du turen nordvestover kommer du etter en times tid til storbyen på kyststrekningen, Makarska . Tar du derimot turen sørover fra Tucepi havner du etter kort tid i nabobyen, Podgora .


» Bilder og kart fra Tucepi

Vodice
I en liten bukt på kystlinjen av Kroatia , midt mellom byene Split og Zadar ligger småbyen Vodice. Byen ble allerede dannet i romersk tid og bymurene fra den venezianske tida kan du fremdeles besøke.De eldste nedskrevne beretningene om byen stammer fra denne tida og er stadfestet til 1402. I dag er Vodice en moderne småby i et malerisk kystlandskap.

Bysentrum ligger som en krans rundt en idyllisk båthavn. Her yrer det av liv i sesongen, men det virker aldri "tettpakket". Restauranter og kafeer utgjør en stor del av trivselsfaktoren med et godt utvalg av lokal og internasjonal mat. I dette området har de bevart den typiske gamle steinhusbebyggelsen. Promenaden langs sjøsiden har en fantastisk atmosfære.

På begge sider av bykjernen ligger korte og lange badestrender ofte avgrenset av lekre små og grønnkledde klipper. Her er sjøvannet krystallklart og blåturkist og virkelig innbyr til fine snorkleturer. I tillegg er det muligheter for å være med på andre vannsportsaktiviteter. Fra båthavna kan du også være med på turer ut til småøyene på denne kyststripen.

I og rundt Vodice er det tilrettelagt for flotte sykkelturer. Sykkelstiene er godt merket. De lokale turistkontorene har også kart for lengre sykkelturer.

Et alternativ til strandlivet er å ta deg en dagstur til en av de tre nærliggende nasjonalparkene. Her kan du oppleve en storslått natur og forstår fort hvorfor de er satt på UNESCO`s verdensarvliste.


» Bilder fra Vodice

Split | Baska Voda | Brela | Makarska | OMIS | Kastel Stari | Hvar | Brac | Trogir | Podgora | Gradac | Tucepi | Vodice