Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Hvar

Topp » Kroatia » Splitkysten » Hvar

Hvar
Øya Hvar har lenge vært et populært reisemål. Mange av feriegjestene kommer tilbake år etter år på grunn av et vidunderlig klima, naturskjønne omgivelser og maleriske små landsbyer. I tillegg møter gjestene en avslappet atmosfære.

Øya omgis av krystallklart vann og vakker frodig natur. En fjellkjede deler øya i en nordlig og en sørlig del. I nord ligger små jordbrukslapper hvor det blir dyrket alt fra blomster til grønnsaker og oliven. I sør ligger det store vindistrikter hvor vinrankene står tett i tett oppover fjellsidene. Herfra produseres det både hvite og røde viner.

Den største landsbyen på øya har samme navn som øya som blir en hektisk feriedestinasjon i høysesongen. Liker du en ferie i roligere omgivelser så finnes det flere små malerisk landsbyer på Hvar. Øya har en rik historie og er viktig for den kroatiske kulturhistorien. Blant annet ble det første europeiske teateret bygget og drevet i Stari Grad i 1612. Du tar deg lett fram på øya enten du velger offentlig transport eller leier deg sykkel eller bil.

PÅ Hvar finner du lett en hel liten badebukt for deg selv. Strendene er ofte av småstein. Flere av strendene ligger med små klippeodder hvor du både kan bade ved hjelp av badetrapper eller hoppe uti krystallklart hav fra klippeavsatser.

Ønsker du å dra på utflukt, er det en opplevelse å ta en båttur ut i skjærgården. Det fins mye å oppdage på Hvar og bra muligheter til dykking, surfing og seiling i den vakre skjærgården.

Man kommer til øya Hvar med båt fra havnen i Split, og turen tar ca. 1,5 time. Fra flyplassen tar det ca. 30-45 minutter med buss.Stari Grad
Stari Grad er en landsby med ca 3000 innbyggere nordsiden av øya Hvar. Byen regnes for å være en av de aller eldste bysamfunn i Europa. Her oser det av historie i de brosteinlagte gatene. Den eldste delen av småbyen er på UNESCO`s verdensarvliste

I Stari Grad lever som som sagt historikken og kulturen side om side med dagens turisme. Feriegjestene som velger denne destinasjonen kan delta aktivt i ulike vannsportsaktiviteter eller nyte flotte spaser- eller sykkelturer i et malerisk landskap.

Havnen har god fergeforbindelse til Split og til naboøya Brac . I den nydelige havnen finner du flere trivelige fortauscafeer og restauranter. Strender og badebukter fins rett i nærheten.


» Bilder fra Stari Grad

Hvar by
Dette er den største byen på Hvar, med ca 4000 fastboende innbyggere. Den ligger i den sørvestlige delen av denne vakre øya.

Hvar by har en lang og turbulent historie og du kan se minnesmerker etter denne historien over alt. Selve bykjernen er bilfri og du kan vandre i brulagte trange gater,sjarmerende torg og det vakre venetianske havneområdet. Her kan du nyte gode måltider i hyggelige restauranter eller kose deg på de nærliggende badestrendene.

Ved å legge ferien til Hvar by kan du velge mellom om bli med på et hektisk turistliv eller nyte en rolig ferie i malerisk omgivelser I sommermånedene er det høyt tempo på nattelivet, med mange konserter og opptredener.


» Bilder og kart fra Hvar by

Jelsa
Jelsa er en liten malerisk bade- og ferieby med små nydelige steinhus og koselig torg med kafeer og små butikker.

Rett på utsiden av bebyggelsen ligger nydelige badebukter på rekke og rad. De største buktene er langgrunne og er trygge for ferierende småbarn og familiene deres. I tillegg kan du finne små bukter med klippeformasjoner som er lekre badesteder for deg som søker litt mer fred og ro.

Til tros for mange ferierende i sesongen fra mai til september , har allikevel Jelsa bevart sitt lokale miljø med blant annet fiskere. I området rundt landsbyen er det gode muligheter for flotte spaser- eller sykkelturer i godt merkede løyper.


» Bilder og kart fra Jelsa

Stari Grad | Hvar by | Jelsa