Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Split

Topp » Kroatia » Splitkysten » Split

Split
Det ultimate ferielivet er for mange blått hav og fine strender og muligheter for å gjøre gode handler. Split har begge deler. I tillegg er den nest største by. Her blandes det historiske og moderne livet.

Unesco har Split på sin verdensarvliste. Her ligger blant annet et kjempepalass som ble bygget for den romerske keiseren Diokletanus. Rett på utsiden av dette velrestaurerte palasset ligger strandpromenaden langs havnen. Her ligger koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Inne i gamlebyen ligger det mange små unike butikker hvor du kan handle tradisjonelle håndverk og spesialiteter med oliven, ost og vin. Ikke langt fra handlegaten Marmontova ligger fiskehallen. Både den og grønnskasmarkedet i gamlebyen er vel verd et besøk.

Split har noen fine bynære strender. Dessuten går det båter utover til alle de små og vidunderlige øyene. Her kan du virkelig nyte ferielivet i den kroatiske skjærgården. Det helt unike her at du kan oppleve områdets flere tusenårs historie.