Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Vodice

Topp » Kroatia » Splitkysten » Vodice

Vodice
I en liten bukt på kystlinjen av , midt mellom byene og ligger småbyen Vodice. Byen ble allerede dannet i romersk tid og bymurene fra den venezianske tida kan du fremdeles besøke.De eldste nedskrevne beretningene om byen stammer fra denne tida og er stadfestet til 1402. I dag er Vodice en moderne småby i et malerisk kystlandskap.

Bysentrum ligger som en krans rundt en idyllisk båthavn. Her yrer det av liv i sesongen, men det virker aldri "tettpakket". Restauranter og kafeer utgjør en stor del av trivselsfaktoren med et godt utvalg av lokal og internasjonal mat. I dette området har de bevart den typiske gamle steinhusbebyggelsen. Promenaden langs sjøsiden har en fantastisk atmosfære.

På begge sider av bykjernen ligger korte og lange badestrender ofte avgrenset av lekre små og grønnkledde klipper. Her er sjøvannet krystallklart og blåturkist og virkelig innbyr til fine snorkleturer. I tillegg er det muligheter for å være med på andre vannsportsaktiviteter. Fra båthavna kan du også være med på turer ut til småøyene på denne kyststripen.

I og rundt Vodice er det tilrettelagt for flotte sykkelturer. Sykkelstiene er godt merket. De lokale turistkontorene har også kart for lengre sykkelturer.

Et alternativ til strandlivet er å ta deg en dagstur til en av de tre nærliggende nasjonalparkene. Her kan du oppleve en storslått natur og forstår fort hvorfor de er satt på UNESCO`s verdensarvliste.