Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Larnaca

Topp » Kypros » Larnaca

Larnaca
Larnaca er en gresk-kypriotisk by med ca 70.000 innbyggere; sjarmerende og elegant i ett. Her opplever du at den moderne storbyen glir flott sammen med den godt bevarte kulturhistorien. Sagnet forteller at byen ble grunnlagt som bosetting allerede 1200 f.Kr. I følge Bibelen bosatte Lazarus seg her etter at Jesus vekket ham fra de døde. Lazarus-kirken i den gamle bydelen ble reist til minne om ham. En annen storhet fra Larnaca er den stoiske filosofen Zeno.

Strandpromenaden er byens "hovedpulsåre". Den strekker seg fra småbåthavna og sørvestover til det ottomanske fortet fra 1600-tallet. Langs hele promenaden ligger det et utall kafeer, barer og restauranter hvor du kan velge mellom alt fra internasjonale retter til kypriotisk husmannskost. Bak hele strandpromenaden ligger "gamlebyen" hvor den gresk-kypriotiske kulturen sitter godt i "veggene". Her kan du blant annet gjøre en god handel i både butikkene og på et av markedene.

Blant strender har du mye å velge i, det være seg bystranda eller Larnaca Bay som ligger ca åtte kilometer ut fra bysentrum. På alle strendene kan du være med på mange ulike vannaktiviteter.

Øsker du deg strandfrie dager i blant er det lurt å leie seg en bil eller bli med på offentlige turbusser. Både saltsjøen utenfor byen, som er tilholdssted for trekkfugler, og de nærliggende byene, som har rikt med kulturminner,er fine turer for hele familien. Dessuten er en tur til Troodosfjellene et godt alternativ om du vil se noen av kontrastene som naturen har å by på. Larnaca har flere meget gode museeum. Dessuten vil nok en tur til palentologisk museeum være verd turen.Her kan barn i alle aldre glede seg over blant annet avdelingen med dinosaurer.

Larnaca er virkelig ditt reisemål om du er ute etter å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv i ferien din.

Larnaca documentary - Cyprus