Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Arguineguin

Topp » Spania » Gran Canaria » Arguineguin

Arguineguin
Den gamle fiskerlandsbyen Arguineguin har vokst og blitt en by like mye for canariere selv som for turistene. Arguineguin betyr møteplass og var nettopp det for urbefolkningen før vår tidsregning. De regner El Pajar (området rundt sementfabrikken) som opprinnelsesstedet for Arguineguin.

Fra oktober til ut april er det et yrende liv her,mens det i sommermånedene er noe mer rolig. Byen har et lite handlesentrum med et utvalg butikker,men med et stort antall barer, kafeer og restauranter. Hver tirsdag er det stort marked i nedre delen av byen. På torsdager er det et mindre marked i Ancora-senteret på oversiden av hovedfartsveien som går gjennom Arguineguin.

I bakkant av bebyggelsen i Arguineguin møter du friområder hvor du finner stier og løyper for deg som liker å vandre i fjellet. Fra havnen kan du ta båtturer til Puerto Mogan og Puerto Rico.

Ved stranden i sentrum ligger Den norske Sjømannskirken på Gran Canaria. Omtrent en kilometer i retning Puerto Rico, ligger Den Norske Skolen.Det er den største norske skolen i utlandet med over 200 elever, fra barnehage til videregående skole.

I det du kjører inn i Arguineguin passerer du det kommunale idretsanlegg og kulturhus. Her tilbyr de mange typer aktiviteter. Anlegget har innendørs svømmehall med spa-avdeling, fysioterapiavdeling og kulturskole. Parken som er anlagti bakkant av anlegget, er vel verd et besøk.

Avstanden mellom flyplassen og Arguineguin er ca 43 km.

Anguineguìn (Ving)