De tradisjonelle fargerike bygningene i Puerto de Mogan

De tradisjonelle fargerike bygningene i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan

Gran Canaria. Byplanleggingen er til dels gjort av en italiensk arkitekt.

Her finner du et bilfritt "sentrum" med kanaler og broer hvor den gamle arkitekturen går fin sammen med den nye bebyggelsen i noe som kan minne litt om et Venezia i miniatyr. Ingen bygninger er høyere enn tre etasjer. Her er hyggelige, trange smug og hvitkalkede hus med bougainvilla og andre fargerike, vakre, blomster. 

Sentrum og havnen i Puerto de Mogán

Det naturlige sentrum i Puerto de Mogán er havnen. Her ligger det fargerike lokale fiskebåter side om side med seilbåter fra hele verden. I området rundt havnen er det bilfrie gater og svært hyggelig å spasere. Utelivet er ganske rolig og kveldene tilbringes helst på en av de lokale restaurantene som serverer god sjømat og andre lokale retter, og er populær både blant ferierende, fastboende og havseilere klare for å krysse Atlanterhavet.

Strand

Midt i Puerto Mogan ligger en fin bystrand. Den er beskyttet av moloer så sjøen her er rolig. I tillegg er stranden langgrunn noe som gjør den ideell også for de aller minste barna. Langs strandpromenaden ligger mange restauranter, barer og kaféer, perfekt om du ikke vil gå langt for å spise lunsj. Vil du oppleve andre strender er det kort vei til den vakre, hvite Amadoresstranden. Ønsker du et høyere aktivitetsnivå kan Tauritostranden være et bra valg. Det tar bare et par minutter å kjøre til Taurito og her kan du prøve deg på aktiviteter som jetski, kitesurfing eller dykking.

På grunn av sin spesielle sjarm har [[/charter/spania/kanarioyene/gran-canaria/puerto-de-mogan] blitt et populært sted å besøke også for turister som holder til på noen av de andre feriestedene rundt omkring på øya. Mange kommer hit på dagstur eller for å spise på en av de hyggelige restaurantene i havnen.

Fra flyplassen i Las Palmas til Puerto Mogan er det ca 65 km.

Søk etter reiser til Puerto de Mogan

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Puerto de Mogan:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 21°C 16°C 18°C
Februar 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
April 22°C 17°C 18°C
Mai 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
August 26°C 22°C 27°C
September 26°C 22°C 24°C
Oktober 26°C 21°C 21°C
November 24°C 18°C 21°C
Desember 22°C 17°C 19°C

Prognose for Puerto de Mogan:

Andre reisemål i Gran Canaria