Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Alcúdia

Topp » Spania » Mallorca » Alcúdia

Alcúdia
Alcudia er kjent for sin milelange finkornede og nesten hvite sandstrand nord-øst på øya. Alle fasiliteter ligger for det det meste i gåavstand. Det finnes mange ulike aktiviteter du kan melde deg på som vannsporter av ulike slag, tennis, sandvollyball, fotturer, historiske vandringer, go-kart og riding.

I en deklarasjon av -92 ble Alcudia erklært mål for økoturisme. Det innebærer at det som er inntjeningen på turismen blir brukt tilbake i samfunnet som kan bevare og gjenomopprette historiske severdigheter blant annet. Bosettingen her går tilbake 1200 år før vår tid. Beviset for dette kan du se ved å besøke en av flere flott dekorerte gravkammer-huler i området. Gjennom den muslimske perioden ble jordbrukskulturen bygget ut med et finurlig vanningssystem. Fra 1229 var Alcudia tilbake på spanske hender og gjennom hele tidlig middelalderen ble det bygget bymurer for å beskytte mot piratinvasjoner. Men det var ikke før i 1779,da havnen ble bygget, at det ble stabilitet både i antall beboere og handel i Alcudia.

De fleste hotellene i Alcudia ligger ikke langt fra stranden og mange av dem har underholdning flere kvelder i uken. Dette er mange barnefamiliers paradis, mye på grunn av at stranden er så barnevennlig. Men Alcudia er ikke bare familienes paradis, det er også mange par som reiser hit. Utvalget av "utesteder" er godt. Ønsker du å danse deg gjennom natten vil du finne to brukbare diskoteker i Alcudia. Restauranter med utmerket spansk og internasjonalt kjøkken finner du flere av.

Du bor bra på de velholdte hotellene eller leilighetsalternativene. Hver tirsdag og søndag arrangeres det marked i byen og da strømmer det turister hit fra nærliggende områder. Her selges absolutt alt, fra krimskrams til grønnsaker.

Avstanden fra Palma flyplass til Alcudia er ca 55 km.

Fra Alcudia og stranden