Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

La Gomera

Topp » Spania » Tenerife » La Gomera

La Gomera
La Gomera er en av øyperlene i det kanariske arkipelet. Øya er liten og vakker og ligger rett vest for Tenerife. Her er det stillhet og harmoni, og du reiser hit først og fremst for avkobling og for den vakre naturens skyld.

Øya kalles også den "grønne øya" på grunn av at store deler av det indre av øya er skogkledd. I nasjonalparken i området rundt toppen av øya finner du store furuskoger samt den eviggønne laurisiva-trærne som er en type laubærtrær. Ellers finner du mange dalfører med frodige jordbruksområder, og lavland med ørkenliknende trekk.

Et særtrekk ved la Gomera er at du her kan oppleve å høre plystrespråket "El Silvo". Det var et plystrespråk urbefolkningen brukte for å kommunisere over lengre avstander fordi øya er så kupert. I dag blir denne kulturelle kommunikasjonsformen holdt ved like blant annet gjennom undervisning i skolen.

San Sebastian er "hovedstaden" på øya. Det er en søvnig liten by men er vel verd et dagsbesøk eller to. Havnen har fergeforbindelser til både El Hierro og La Palma. Dessuten finner du ihvertfall tre serverdigheter du ikke bør gå glipp av. Det ene er Torre del Condo som er et historisk tårn, og det andre er en militær bygning som kan dateres tilbake til 1447 og er svært godt restaurert. Til sist men ikke minst så kan du gjøre et besøk i Colombus sin bolig som i dag er et museeum. Det anbefales å leie bil og reise rundt på øya. Båtturen fra Tenerife tar cirka 40 minutter.

Kart La Gomera

Playa de Santiago
Playa de Santiago ligger sør på La Gomera og er egentlig navnet på den store stenstranden som dekker sørkysten. Det var/er også en liten fiskelandsby. I havneområdet ligger Plaza del Carmen. Det er et torg i typisk kanarisk/spansk stil. Herfra kan du velge flere gangveier langs sjøen.

I området ligger det en nyåpnet 18-hulls golfbane. Mellom Playa de Santiago og Valle del Rey kan man ta båt eller buss.


» Bilder og kart fra Playa de Santiago

Valle Gran Rey
finner du lengst sørvest på øya. Hele dalføre her er virkelig imponerende. Opp gjennom dalsidene kan du se de typiske kanariske jordlappene som ligger som terrasser. Klynger av små hvite hus med røde teglsteinstak sammen med fargespektret fra trær og blomster gjør turen ned til strandområdet unik.

Nede i strandområdet finner du flotte lavastrender med koselige promenader. Her kan du velge om du vil ha en aktiv ferie med sykling eller vandring i tilrettelagte turløyper i nasjonalparken, eller om du vil tilbringe late dager på stranda.

Det fins et trivelig utvalg av lokale restauranter i Valle Gran Rey, og et fåtall barer og caféer.


» Bilder og kart fra Valle Gran Rey

Playa de Santiago | Valle Gran Rey