Bilde av Tenerife

Tenerife

Tenerife er den største av Kanariøyene som tilsammen består av 8 bebodde øyer og flere små ubebodde. Øya er svært variert med med fjell, frodig natur, karrig ørkenlandskap, vakre strender og en lang rekke byer og feriebyer med hver sin karakteristiske sjarm.

Det behagelige klimaet gjør Tenerife til et reisemål som er like fristende hele året, sommer som vinter. 

Strender og feriebyer

Feriebyene ligger spredt rundt store deler av kysten. Lengst i nord, i enden av den frodige Orotavadalen ligger den sjarmerende, kanariske byen Puerto de la Cruz. Her er det få strender men til gjengjeld store havbassenger designet av arkitekten César Manrique fra Lanzarote. I syd ligger de populære feriebyene Playa de las Américas og Los Cristianos med livlig ferieliv og lange, flotte strender. På vestkysten ligger Los Gigantes i et vakkert kupert område med strender av lavasand. 

Restauranter, matopplevelser og shopping

Det er enkelt å spise godt på Tenerife. Det finnes restauranter og spisesteder i de fleste prisklassene, som serverer tradisjonell spansk mat, nydelig sjømat og tapas for enhver smak. Ikke glem å bestille papas arrugadas con mojo, som er små poteter kokt i ekstra salt vann med skallet på, og servert med en pikant rød eller grønn saus ved siden av. Herlig! Vil du spise mer internasjonal mat er det heller ikke noe problem. De fleste kjøkken er representert på øya. Er du ute etter bra shopping kan det være en god idé å ta turen til hovedstaden Santa Cruz, som for øvrig er en myldrende, spennende spansk by. Og er du først i storbyen, hvorfor ikke svinge innom den vakre, gylne stranden Playa de las Teresitas like utenfor hovedstaden. Stranden regnes som den vakreste på hele øya.

Naturopplevelser og utflukter

Naturen på [[/charter/spania/kanarioyene/tenerife] er svært variert. I nord ligger er det klippelandskap med små bukter med mørk lavasand. Omtrent midt på øya ligger nasjonalparken med Teide som er Spanias høyeste fjell på 3718 moh. Den grønne Orotavadalen strekker seg ut fra skyggene til vulkanfjellet Teide. Her er det frodige bananplantasjer, vingårder, bratte klipper og furukledde fjell, og - de største utgavene av vår kjære julestjerne-plante du noen gang har sett. Dette er et populært turterreng med en rekke oppmerkede stier. Langs hele sydsiden ligger det vakre strender på rekker og rad, med stor variasjon både i utseende og størrelse.

Golf

Golf er en populær aktivitet på Tenerife og det ligger flere golfbaner på øya. Du kan spille golf hele året. Høysesongen varer som regel fra oktober til april.

Søk etter reiser til Tenerife

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Tenerife:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 20°C 14°C 18°C
Februar 21°C 14°C 18°C
Mars 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Mai 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
August 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
Desember 21°C 16°C 18°C

Prognose for Tenerife:

Fly + Hotell

Puerto de la Cruz ★★ 3n 3 154,-
Playa de las Américas ★★ 7n 3 598,-
Los Gigantes ★★ 7n 3 604,-
Adeje ★★ 3n 3 626,-
Golf del Sur ★★★★ 3n 3 685,-
Puerto de Santiago ★★★ 3n 3 714,-
San Miguel de Abona ★★★★ 3n 3 768,-
Los Cristianos ★★★ 3n 3 784,-
Callao Salvaje ★★★ 3n 3 788,-
Santa Cruz de Tenerife ★★★ 3n 3 980,-

Søk etter reiser til Tenerife

Kart

Tenerife

Reisemål i Tenerife

Andre reisemål i Spania