Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Hawaii

Topp » USA » Hawaii

Hawaii

Velkommen til et tropisk paradis

Hawaii - bare navnet lar drømmene fly avsted til frodige øyer med øde strender, sydhavsrytmer og svaiende palmer. Og slik er det i virkeligheten også, fordelt på over hundre øyer. Den mest kjente er Oahu, og det er også her hovedstaden Honolulu ligger.

Hawaii har et tropisk klima, med temperaturer på 28-32 grader året rundt. Nedbørsmengdene er jevnt fordelt utover året, men tørrest er det fra desember til mai. Pris på hoteller er da også noe høyere enn i de andre månedene. Særlig oktober-nobvember utmerker seg som prisgunstige reiseperioder. Havet er deilig, varmt og krystallklart hele året, og inviterer til herlig avkjølende bad i tropevarmen.

Hawaii passer like godt for familieferien som for bryllupsreisen. Alle vil finne roen enten det er livlige Waikiki Beach man bor ved, eller et av de mange resortene på mer eller mindre øde strender.

Kombiner gjerne to ulike øyer. Maui og Oahu er utmerkede destinasjoner. Svært forskjellige landskap men allikevel bare noen mil unna hverandre.

Maui - Oahu

Maui

Eventyrlige Maui - natur på sitt mest varierte

Maui er en stor og frodig øy, og det er ofte her alle postkortbildene fra Hawaii er knipset; de tropiske fossefallene, grønnkledde åssider, kuperte fjelltopper og røde og svarte lavastrender. Maui byr på det beste av Hawaii, på en og samme øy.

Det er enkelt å ta seg rundt på øya, og de fleste naturperlene kan nås med leiebil. Det er mange utleiefirmaer og infrastrukturen er god. Legg avgårde mens morgendisen fortsatt ligger som et teppe rundt fjellene, og legg inn så mange stopp dere vil underveis. Målet trenger ikke være spesifikt. Kanskje bare en rundtur på øya, med lunsj i en lokal kystby og middag i sjarmerende Lahaina.

Maui byr selvsagt også på strender i verdensklasse. Det klare vannet inviterer også til snorkling. Her er dyrelivet fargerikt.

Maui kan enkelt kombineres med Oahu, og flytiden tar bare en knapp halvtime.


» Bilder fra Maui

Oahu

Oahu er Hawaiifavoritten for alle

Oahu er, sammen med Maui, en av de mest populære øyene, og Hawaii's 3. største. Hovedstaden Honolulu er velkjent for de fleste, og det er i dette området de fleste turistene velger å bo.

Honolulu er en mangfoldig smeltedigel. Med sin beliggenhet nesten langt fra USA som fra Japan sier det seg selv at både innbyggere og turister kommer fra både øst og vest. Dette har også satt sine spor i form av et variert kjøkken og en spennende miks av asiatisk, amerikansk og polynesisk arkitektur og kultur.

Du skal ikke reise langt ut av hovedstaden før det ekte Hawaii viser seg i form av vakker natur, grønnkledde åser og mektige vulkaner. Selvfølgelig ispedd en rekke strender og badeviker rundt hele øya. Leiebil er en utmerket måte å oppdage Oahu på i eget tempo.

De fleste hotellene ligger ved Waikiki Beach, og her bor man i umiddelbar nærhet til både strand, shopping og uteliv.


» Bilder fra Oahu
» Les mer om Oahu

Maui | Oahu