Den venetianske havnen i Rethymnon

Den venetianske havnen i Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon er en av Kretas aller mest populære feriebyer. Mange kommer tilbake hit år etter år, og det er lett å forstå hvorfor. Byen er mellomstor og ligger vakkert til på en odde.

Stranden starter midt i byen og er hele 12 kilometer lang og velholdt. Her kombineres by- og strandliv på en sjarmerende måte.

En blanding av gammelt og nytt

Det er behagelig stemning i Rethymnon, til tross for at byen er relativt stor. Selv om det er mange turister her i høysesong, er Rethymnon også en vanlig gresk by med et levende hverdagsliv og mange butikker. De gamle bydelene har en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur og i de smale gatene sitter gjerne de eldre kvinnene med håndarbeidet sitt ute på fortauet mens mennene samler seg på den lokale kaféen. På sommeren blir flere veier i byen stengte for biltrafikk og gjør at byen får mange gågater fulle av folkeliv.

Lang historie

Nede i fiskehavnen er det et mylder av kaféer og restauranter.  Havnen er vakker med sine gamle fasader og de fargeglade båtene som ligger og duver i havnebassenget. Den venezianske havnen er en del av den gamle bydelen som fremdeles har et aristokratisk preg. Havnen ble anlagt på 1200-tallet da venezianerne hadde et behov for et handelssted mellom Chania og Heraklion. Bygninger fra middelalderen med brede steintrapper og store bueganger ligger i et nett av trange smug. Rimondi-fontenen ligger på torget midt i gamlebyen. Den ble bygget i 1626 for å forsyne innbyggerne med drikkevann. Gamlebyen har et historisk og kulturelt sus over seg. Her ligger kirker og moskeer side om side og forteller om tida da tyrkere innvaderte byen i den ottomanske perioden. På en høyde bak havnen ligger Fortezza festning. Festningen ble opprinnelig bygget for å beskytte byen mot sjøfarende pirater og tyrkerne.

Shopping, restauranter, barer og folkeliv

Både i den gamle bydelen og i den nye er det muligheter for å gjøre en gode innkjøp. Det er et stort utvalg av ulike butikker her, og absolutt noe for enhver smak. I gamlebyens trange smug og i hele havneområdet ligger det et utall kafeer og musikkbarer side om side med gode internasjonale spisesteder og tradisjonelle tavernaer. Her kan du nyte folkelivet langt ut i de små timer.

Sol og bad i Rethymnon

Stranden begynner midt i Rethymnon og strekker seg flere kilometer både mot vest og øst avdelt med små klipperygger. Strendene har EUs blått flagg merking og varierer mellom finkornet til grovkornet sand og små rullestein. Du kan leie parasoller og solstoler på stranden. Tilbudet i vannsportaktiviteter er stort og variert.

Langs hele kysten av Rethymnon  ligger det hoteller i alle kategorier og prisklasser. Her finnes alt fra små pensjonater til store luksushoteller og all inclusive. Og her er selvfølgelig også hoteller som er spesielt godt tilrettelagt for familier med barn i alle aldere.  

Det er enkelt å reise rundt på Kreta , enten du leier bil eller moped. Fra havnen i Rethymnon  går det daglig ferge til Pireus på fastlandet.

Søk etter reiser til Rethymnon

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Rethymnon:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 8°C 17°C
Februar 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 16°C
April 20°C 12°C 17°C
Mai 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
August 30°C 21°C 26°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
Desember 16°C 10°C 19°C

Prognose for Rethymnon:

Fly + Hotell

Radamanthy's Suites hotel ★★★ 3n 3 680,-
Lefkoniko Bay ★★★ 3n 3 789,-
Kleoniki Mare ★★ 3n 3 869,-
Aristea Hotel Rethymnon ★★★★ 3n 3 969,-
Elina ★★★ 3n 3 999,-
Pallazzo Fortezza ★★★ 3n 4 089,-
Dedalos Beach Hotel ★★★ 3n 4 129,-
Blue Sky Apartments ★★★ 3n 4 149,-
Leonidas ★★★ 3n 4 208,-
Minos Hotel ★★★★ 3n 4 209,-

Søk etter reiser til Rethymnon

Kart

Rethymno

Andre reisemål