Cannes er en blanding av glamour og avslappet fransk småbysjarm

Cannes er en blanding av glamour og avslappet fransk småbysjarm

Cannes

De fleste har hørt om filmfestivalen som lokker verdens filmstjerner og andre kjendiser til Cannes hvert år. Det er ikke bare under filmfestivalen at byen tiltrekker seg de rike og berømte.

Den fasjonable, lille byen på den franske rivieraen er en kombinasjon av luksus og glamour også resten av året. Langs den palmekledte strandpromenaden, La Croisette, ligger luksushotellene og merkevarebutikkene tett i tett. På tross av all glamour har Cannes klart å bevare mye av sin opprinnelige småbysjarm. 

Sol og bad

Cannes har flere flotte sandstrender. Noen er offentlige andre er private. De private tilhører gjerne kjente hotell og ligger nærmest La Croisette, dvs byens berømte strandpromenade. Her er det massevis av fasiliteter som egne kelnere, luksuriøse solsenger, dusj osv. Som gjest på tilhørende hotell er det gratis, kommer du utenfra betaler du en inngangsbillett. Plage de la Bocca er en av de mest populære offentlige strendene. Den ligger litt vest for La Croisette og stemningen er mer avslappet enn på mange av de private strendene. Plage du Midi og Palm Beach er andre offentlige strender absolutt verd et besøk.

Restauranter og shopping

De aller fleste store merkevarene har en egen butikk i Cannes, mange av dem ligger langs La Croisette. I tillegg kan det være en god ide å besøke handlegaten Rue Hoche hvor det ikke bare ligger små butikker men også store shoppingsenter som Galleries Lafayette og Monoprix. Langs La Croisette ligger mange svært eksklusive restauranter ofte i forbindele med de private strendene, og i smågatene inne i byen vil du finne restauranter både av høy kvalitet i tillegg til litt rimeligere og enklere spisesteder.

Utflukter

Det er mulig å dra på dagstur til øyene Ile Saint Marguerite og Ile Saint-Honorat. Seilturen tar bare 20 minutter og er absolutt en fin avveksling fra bylivet i Cannes. De små kjente og mindre kjente byene ligger på rekke og rad langs Franske riviera og det er enkelt å dra på utflukter både med offentlig kommunikasjon og med leiebil.

Søk etter reiser til Cannes

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Cannes:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 5°C 14°C
Februar 13°C 6°C 13°C
Mars 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Mai 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
August 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
Desember 14°C 6°C 16°C

Prognose for Cannes:

Andre reisemål