Bilde av Franske riviera

Franske riviera

Franske riviera eller Côte d'Azur er kjent verden over for glamour, sjarm, vakre små byer og ikke minst strender. At mange forbinder kysten med luksus er forståelig for her ligger den ene smellvakre byen etter den andre med havner hvor yachter i mange-million-klassen ligger side om side.

Noen av de beste restaurantene i Frankrike finner du her og det er heller ikke mangel på eksklusive motebutikker eller boutique hoteller av ypperste klasse. Men rivieraen er uendelig mye mer enn det, og det trenger heller ikke ruinere budsjettet - om du ikke vil.

Byene langs Den franske riviera

Den franske riviera starter i Menton like ved grensen til Italia og går via en rekke små og større byer, strender, havner og bukter hele veien til Toulon. Hovedbyen på rivieraen er Nice. Cannes er for mange kjent som film-byen. Monaco ligger vakkert innrammet av høye fjell og er kanskje mest kjent for casinoet sitt mens St. Tropez er de rikes lekeplass nummer en. Vakre lille Antibes er absolutt verdt et besøk og det samme gjelder flere av de små byene og buktene langs hele kysten.  

Uteliv, restauranter shopping

Utelivet er levende, restaurantene er mange og i alle prisklasser, her er loungebarer med dype sofaer og forførende musikk. Er du glad i eksklusiv shopping og lokale markeder har du kommet til rett sted. Kort oppsummert er det lett å bli forført av rivieraen. Og er du av typen som liker deg best der du kan se, heller enn å bli sett, ja - så funker også det helt fint på Côte d'Azur.

Søk etter reiser til Franske riviera

Fly + Hotell

Nice ★★★ 3n 2 491,-
Cannes ★★★★ 3n 2 808,-
Menton ★★★ 4n 2 825,-
Saint-Raphaël ★★ 3n 2 938,-
Antibes ★★★ 3n 2 959,-
Saint-Tropez ★★★ 3n 3 222,-
Grasse ★★★★ 3n 3 315,-
Mandelieu-la-Napoule ★★★ 3n 3 930,-
Juan-les-Pins ★★ 7n 4 128,-
Vence ★★★★ 3n 4 358,-

Søk etter reiser til Rivieraen

Reisemål i Franske riviera

Andre reisemål i Frankrike