Lille, vakre Antibes har en av de største havnene i Europa for luksusbåter

Lille, vakre Antibes har en av de største havnene i Europa for luksusbåter

Antibes

Antibes har vokst sammen med nabobyen Juan-les-Pins og begge er to velholdte, vakre og klassiske badebyer på Franske riviera. Med perfekt beliggenhet midt mellom Nice og Cannes er dette et svært populært feriested for folk fra hele Europa.

Her er det gode restauranter, bra uteliv, fine strender og klipper, og som ellers på rivieraen et sjarmerende og forholdsvis eksklusivt miljø. 

Havn og gamleby

I Antibes  ligger en av Europas største yachthavner med mengder av luksusyachter. Gamlebyen er en hyggelig labyrint av brosteinsgater og smale smug. Her ligger mange hyggelige kaféer, restauranter og iskrembarer. Her er små markeder og hyggelige torg. Og du bør absolutt sette deg på en av de utallige små utekaféene og nyte en herlig fransk crépes, som like godt kan være et helt lite måltid i seg selv som en dessert. 

Restauranter og severdigheter

På markedet i gamlebyen kan man prøve det meste i matveien, og det fins et fantastisk tilbud av råvarer. Her, som på mange andre steder på den franske rivieraen, er det svært mange bra restauranter, og et bra natteliv. Maleren Pablo Picasso bodde i lengre perioder i Provence og på den franske riviera. I dag ligger det berømte Picasso museet i Grimalid slottet i Antibes . Dette var det første museet i verden som kun var tilegnet Picasso.

Søk etter reiser til Antibes

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Antibes:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 5°C 14°C
Februar 13°C 6°C 13°C
Mars 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Mai 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
August 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
Desember 14°C 6°C 16°C

Prognose for Antibes:

Andre reisemål