Trendy storby og herlig strand

Trendy storby og herlig strand

Barcelona

Det går direktefly til Barcelona hver eneste dag. Flyturen tar bare noen få timer, og det er enda godt for Barcelona er en by det er svært hyggelig å besøke, opptil flere ganger.

Dette er hovedstaden i regionen Catalonia og mange mener at dette er en mye mer spennende by en landets hovedstad Madrid. Om dette er sant eller ikke er vanskelig å si, men at Barcelona er en spennende by er det ingen tvil om. Hvilke andre byer kan by på de nyeste trendene innen mote, restauranter og uteliv og samtidig kunne vise frem verdenskjent arkitektur og fantastiske kunstgallerier. Og som om ikke det er nok har Barcelona i tillegg fire strender hvor den største og mest populære ligger midt i byen.

Barcelonas populære bydeler

Barcelona har mange bydeler. De mest spennende ligger nær hverandre og i sentrum så du kan fint spasere mellom dem. Bydelene Gràcia og El Born konkurrerer med hverandre om å være mest trendy. Grácia har kanskje enda flere lokale designere, veganske restauranter, økologiske matbutikker og yogastudioer enn du finner i El Born. Begge bydelene har massevis av møteplasser, hyggelige barer og all slags restauranter fra lokale tapasbarer til flotte Michelin-restauranter. Er du spesielt opptatt av strandliv mens du besøker storbyen er La Barceloneta stedet. Bydelen ligger nemlig helt inntil den flotte stranden Platja de la Barceloneta. L'Eixample er den best bydelen for å beundre Gaudi's arkitektur, og Barri Gótic er det historiske sentrum med de eldste bygningene i byen og smale, trange gater. Bare vær oppmerksom på at "gammel bydel" ikke betyr det samme som at det ikke finnes nye kaféer og barer her.

Severdigheter, arkitektur, kunst

Severdighetene er nærmest uendelige. Den vakre katedralen La Sagrada Familia av arkitekten Antoni Gaudi er et av verdens mest berømte byggverk. Den ble påbegynt i 1883 og er fremdeles ikke helt ferdig. Et annet av Gaudi's verk er parken som står på UNESCO's verdensarvliste og ligger på en høyde i den nordlige delen av byen, Parc Güell. Barcelona har i tillegg et mangfold av gallerier og museer og har huset store kunstnere som Dalí, Miro og Picasso, bare for å nevne noen. 

Strandbyen Barcelona

La Barceloneta er bydelen som ligger helt inntil den populære stranden med samme navn, Platja de la Barceloneta. Er det varmt i været er det absolutt fristende å bruke noen timer her. Stranden er herlig, strandpromenaden er lang og hyggelig med et bredt utvalg av uteserveringer og og det er massevis å se på langs strandkanten. Er du i det sporty hjørnet går det fint an å spille strandvollyball eller ta en tur ut på jetski.

Restauranter, uteliv, shopping

Barcelona har kanskje noen av verdens aller beste restauranter. Variasjonen er nesten like stor som antallet restauranter. At det finnes et uendelig antall tapasbarer i byen er lett å forstå. Herlig middelhavsmat inkludert fersk fisk og skalldyr er en selvfølge. I tillegg er her mat fra alle verdens hjørner. Det er dyrt og billig, økologisk eller vegansk. Utelivet er uendelig med barer, og klubber, og liker du shopping er dette definitivt byen for deg. Barcelona er et motemekka med de nyeste trendene i fokus.

Søk etter reiser til Barcelona

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Barcelona:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 4°C 14°C
Februar 15°C 5°C 13°C
Mars 16°C 7°C 14°C
April 18°C 8°C 16°C
Mai 20°C 12°C 19°C
Juni 24°C 16°C 23°C
Juli 28°C 19°C 25°C
August 28°C 19°C 26°C
September 26°C 17°C 25°C
Oktober 22°C 13°C 23°C
November 17°C 8°C 19°C
Desember 14°C 6°C 16°C

Prognose for Barcelona:

Andre reisemål