Kastelli-Kissamos

Kastelli- Kissamos er Kretas vestligste by med ca. 3900 innbyggere. Dette er ikke en turistmaskin, men har basert sin økonomi på vin- og olivenoljeproduksjon. Her er det ekte gresk atmosfære med hyggelig tavernaer langs strandpromenaden

Kastelli- Kissamos tilbyr ekte gresk atmosfære med hyggelige tavernaer langs strandpromenaden

Navnet på byen er satt sammen med provinsnavnet for å skille det fra Kastelli Pediados som ligger sør for Heraklion. Dette er ikke en turistmaskin, men har basert sin økonomi på vin- og olivenoljeproduksjon og andre landbruksprodukter. Kastelli er i dag fiskebåt- og fergehavn men navnet stammer fra borgen venetianere bygget.

Småbyen tilbyr ekte gresk atmosfære og du finner flere hyggelig tavernaer langs strandpromenaden. Stranden strekker seg på begge sider av strandpromenaden og består av en blanding av sand og små rullestein.

Legger du ferieturen din til Kastelli-Kissamos bør du utforske vestkysten av øya. Her ligger severdige steder som perler på en snor. De arkeologiske utgravingene ved Falassarna, piratøya Gramvoussa og ruinene av oldtidsbyen Polyrinia er vel verd et besøk. En tur til de milelange sandstrendene med krystallklart vann ved Elafonisis og Falassarna vil antagelig bli høydepunkter i ferien.

Fra Kastelli til Chania er det ca 41 km. Velger du rutebussen vil turen ta ca. 1 time. Kastelli er et fint utgangspunkt hvis du vil reise med ferge til fastlandet. Bilfergen går via Sør-Peloponnès til Pireus.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Sunny Bay ★★★ 7n 5 509,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kissamos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Kissamos