Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Agios Nikolaos

Topp » Hellas » Kreta » Agios Nikolaos

Agios Nikolaos
Helt øst på Kretaligger Agios Nikolaos nydelig til ved Mirampelou bukten i et maleriske landskap med småbyer og historiske steder som innbyr til en fullkommen ferie.

Agios Nikolaos er en tiltalende småby for de som setter pris på den genuine greske atmosfæren. Her passerer dagene i et rolig tempo, enten man sitter på café eller spaserer langs strandpromenaden. På innsiden av fiskehavnen ligger Voulismenisjøen,en tidligere søtvannskilde,som i dag er forbundet med sjøen og havnen gjennom en kanal. Innsjøen er nesten sirkelformet og har en diameter på 137 meter og er 67 meter dyp. I følge gresk mytologi skal gudinnen Athene ha badet her. Langs hele innsjøen og fiskehavnen ligger koselige restauranter, tavernaer og barer tett. Ut fra hele dette idylliske området går det små smug og gater med et yrende handleliv med et mangfold av ulike butikker. Fornøyelseslivet er kosentrert rundt fiskehavnen.

Rett på utsiden av byen finner du oldtidsbyen Lato som dorere bygget i det sjuende århundre før vår tidsregning. Den regnes å være det best bevarte historiske minnesmerke på øya og vel verd et besøk.

På folkemunne sies det at Agios Nikolaos har tre ansikter mot sjøen. Det er innsjøen og havnen, Kitroplatiastranden og marinaen. Kitroplatiastranden er en sandstrand med "midt i byen" beliggenhet. Tar du en spasertur i motsatt retning av innsjøen, mot torget og ned på den andre siden av byen, havner du ned i marinaen for små og store yachter.

Området rundt Agios Nikolaos er vakkert og det er populært å se solnedgangen fra en av åsene rundt byen. Ca 2,5 km utenfor byen mot Eloundaligger den langgrunne Almirostranden med fin sand.

Agios Nikolaos ligger ca 80 km fra flyplassen i Heraklion.