Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Chania by

Topp » Hellas » Kreta » Chania by

Chania by
I den nordvestlige delen av Kretaligger Chania fylke. Det er et av de "grønneste" fylkene på øya. Langs hele Chaniakysten ligger det mange små og store badebyer. På strekningen mot sør stiger et frodig landskap seg jevnt opp mot fjelltoppene. Denne delen bærer preg av å ha et typisk "middelhavsklima" med varm og tørr sommer og mild og fuktig vinter. Fruktbart jordbruksområde med oliven- og sitruslunder veksler med spennende trange daler og raviner med en fantstisk spennende fauna. Fra alle de ulike kystbyene i fylket kan du bli med på arrangerte turer til ulike severdigheter både langs kysten og på innlandet.

Chania by er den nest største byen på øya. Byen er et eldorado for deg som liker byvandringer. Selve gamlebyen danner kjernen av storbyen Chania. Utgravinger i denne delen har funnet spor etter befolkningsgrupper fra ca 1500 før vår tid. Den første store befolkningsbølgen av grekere kom hit fra fastlandet i ca 1100 f.Kr. Både festninger og kirker er arkitekroniske bevis på de historiske skiftningene fra byzantisk tid fram til kampen mot det ottomanske riket. Den siste store kampen for kreterne kom da tyskerene invaderte øya under den andre verdenskrigen og blant annet utslettet den jødiske bosettingen. En spasertur i gamlebyen i dag vil gi deg en følelse av historisk sus. Nede i den venezianske havnen kan du nyte en kopp kaffe eller et godt gresk måltid i en herlig atmotsfære. Rett bak havnen ligger et nettverk av trange brosteinslagte gater med et mylder av tavernaer, kunstatelieer, basarer og små butikker.

Fram til 1971 var Chania øyas hovedstat. På utsiden av gamlebyen har så den moderne byen vokst seg stor. Men, du vil også finne historiske steder med sjarmerende skjønnhet i dette området. Det moderne Chania har alt det en storby av i dag kan by på som handlegater og "businessliv"

Det er enkelt å reise mellom de små badestedene langs Chaniakysten, det går busser, og det er relativt billig å ta taxi.