Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Paleochora

Topp » Hellas » Kreta » Paleochora

Paleochora
I den vestre delen av sørkysten på Kreta ligger småbyen Paleochora. Den ligger flott til på ei halvøy i et naturskjønt område.Bakteppet for småbyen er frodige åser som munner opp i et bastant og flott fjellandskap.

Byen er bygget på ruinene av oldtidsbyen Kalamydi.Du kan se fantastiske veggmalerier fra veneziansk og byzantisk tid i de lokal kirkene. I nabolandsbyen, Azogires, ligger et museeum som ivaretar historien for hele dette distriktet av øya.

Paleochora har også tilnavnet "the bride of the Libyan Sea".Halvøya med landsbyen ligger som en pekefinger ut i sjøen og er omkranset av store lekre sandstrender og rullesteinstrender. Begge de bynære strendene har EUs blått farg merking. Ytterst på halvøya ligger båthavnen avskjermet av store moloer med ly for lystbåter og fiskebåter som ligger side om side. I den østre bydelen finner du derimot fergebåtene som går til de nærliggende landsbyene og småøyene utenfor kysten.

Sentrum har en hovedgate med et utall av trange sidegater og korte smug. I høysesongen blir hele sentrum stengt av for biltrafikk etter klokka fem om ettermiddagen. Dette gjør at unge som gamle kan nyte sine spaserturer i kveldingen. Både inne i bygatene og langs sjøsidene i øst og vest finner du tavernaer som serverer god gresk mat, kafeer og musikkbarer.

Paleochora har i mange år vært betraktet som et rolig sted med avslappet livsstil og gresk miljø. Mange kretere bruker selv småbyen som sitt feriested. Byen er velorganisert og har alle typer fasiliteter.

Om du vil ha en aktiv ferie er det masse å finne på i Paleochora. Her tilbyr de blant annet båtturer med mulighet for fisking eller leting etter delfiner. Vindforholdene gjør sjøområdene gode for windsurfing. Eller kanskje du heller vil dra på dykkertur. Området rundt Paleochora er flotte for de som liker fotturer. Fotturen fra Paleochora til Sougia er en del av den europeiske vandreruten, E4.